Last news in Fakti

4 Декември, 2017 15:18 2 585 2

30 хотела обявени на търг заради лоши кредити

  • търг-
  • хотел-
  • кредити

Безспорният номер едно по цена е бизнес-хотел във Варна

Почти 10% от всички обяви за търгове на частните съдебни изпълнители са за хотели, показва справка в регистъра на браншовата им организация.

Става дума за 30 обекта, при това 21 от тях са с цени над 250 000 лева.

Безспорният номер едно по цена е бизнес-хотел във Варна, който е с обявена начална търгова цена от 16 милиона и 374 хиляди лева. Става дума за сграда на осем етажа, с 84 стаи и апартаменти, както и напълно оборудвана кухня, ресторант, конферентни зали, фризьорски салон и спортен център, отбелязва Дир.бг.

Вторият по цена обект, който отива на търг, също е във Варна. Хотелът е разположен в курортен комплекс „Чайка“, в непосредствена близост до „Златни пясъци“. Обектът се състои от три отделни сгради, едната на два, другите две на три етажа, както и 1 декар прилежащо място. Началната търгова цена при него е 5.4 милиона лева. Ипотеката е направена в полза на фалиралата Корпоративна търговска банка.

В списъка за търговете са още два хотела в Пампорово, като и при тях цените са сериозни- 4-5 милиона лева.

По един хотел е обявен за продажба и в някои от най-известните курорти на страната-Царево, Рибарица и Хасковските минерални бани. На другия полюс е хотел в Стара Загора, който се предлага на търг с начална цена от 92 600 лева. Причината за ниската цена е както площта на сградата - малко над 200 м2, така и локацията - в индустриалната зона на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голо

    8 2 Отговор
    и още ще излезнат
  • 2 булдозерист

    3 0 Отговор
    Съборете ги всичките!