8 Декември, 2017 06:21 2 550 3

Движеща се сграда (ВИДЕО)

  • сграда-
  • движение-
  • шанхай

Тя се намира в Шанхай и е от типа „кинетични сгради”. The Fosun Foundation е дело на архитектурните бюра Foster+Partners и Heatherwick Studio. Фасадата се състои от цилиндри от неръждаема стомана, украсени с орнаменти, имитиращи китайско тъкачество и въжета. Механизмът се състои от три релси, които се въртят около периметъра си. Те са наредени на слоеве и по този начин имитират полупрозрачен екран. Движейки се, сградата в даден момент разкрива театрална зала.

The Fosun Foundation се състои от 8 етажа, като четири са над и четири са под земята. Ползва се за провеждането на редица културни събития като конференции и изложби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нов стил

    4 0 Отговор
    А тук се радваме на стиропор
  • 3 НЕразбирач

    1 0 Отговор
    Бе разлика между "движеща се фасада" и "сграда" някой тиквеник ще направи ли? Некомпетентни списвачи!
    Иначе ОК - лошо няма за Шанхай!