12 Декември, 2017 19:36 13 167 7

Разпродават гаражи на търг

  • imot.bg-
  • гараж-
  • търг-
  • чси
Разпродават гаражи на търг - 1
Снимка: М. Богданова ©

Когато става дума за продажба на недвижими имоти чрез Камарата на частните съдебни изпълнители, най-често това се отнася за жилища. Следват къщите и парцелите. Оказва се обаче, че и гаражите са сред имотите, които са били залагани при покупка на недвижимост чрез ипотечен заем. Тези, които не са били обслужвани, вече са в ръцете на частните съдебни изпълнители. Става дума за около 100 гаража в цялата страна, като най-много те са в София – 20. Следва най-големият ваканционен курорт – Банско. Там чрез търг могат да бъдат купени 10 гаража, а на трето място е Варна – с 8 гаража. Над 60 от гаражите са с начална тръжна цена до 10 000 лв., а 32 – между 10 000 лв. и 50 000 лв.

Гаражите са доста търсени имоти, особено когато става дума за централните и съседни на центъра райони в столицата и по-големите градове, казват специалисти. Така например, в София към момента се оферират близо 400 гаража при средна цена от 630 EUR/кв.м, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Цената не е драстично по-различна от тази, която е при частните съдебни изпълнители. Най-евтините гаражи на свободния пазар се предлагат срещу 7000 лв. Те се намират в Слатина, Люлин, Студентски град, Овча купел. Сред най-скъпите е гараж от 30 кв.м на ул. „20-ти април” в центъра на столицата. Собственикът иска за него 30 000 EUR.

В останалата част на страната се оферират под 1000 гаража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    18 6 Отговор
    Мантрата "А, как ще дам 20хил. евро за гараж, че той по-скъп от колата ми, да не съм луд! " е дълбоко погрешна мантра.
    Както жилището ви е по-скъпо от обзавеждането, така и гаражът е нормално да е по-скъп от колата. Освен това гаражът е уникален и рядък имот. Апартаменти и дюкяни бол, гаражи наблизо - ниц мамата. Така че излезе ли ви удобен и близък гараж, купувайте без пазарлъци или със съвсем малки пазарлъци.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Крум

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Да бе, ти ли ще ми кажеш, к'во да си купувам?
  • 3 Рентиер

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Гаража, стига да е използваем е инвестиция с малък риск и съответно ниската възвращаемост. Ще взимата по 100- 200 лева наем, но пък риска от отпадане на дохода е нисък, защото търсене на гаражи винаги има. Поддръжката е минимална- няма нужда от генерални ремонти.

    Тук говоря за гараж с лесен достъп, в добър квартал, а не някаква подземна катакомба със стръмна рампа, колони в подземните улици или такъв с асансьорен достъп и т.н, каквито са повечето гаражи в Лозенец, слелския квартал Манастирски Клоаки и т.н. Купете си назаемен (наДземен гараж няма, колкото и да ви убеждават некви лелки и селски брокерчетата) гараж в стара кооперация от 1950г. в центъра на София и наема ви е гарантиран. П.П. в гаража под НДК няма места за наемане при цени от 140 до 200 лв за паркомясто чак до пролетта.

    Коментиран от #5

  • 4 Капитана

    9 0 Отговор
    Гаражите в център се търсят усилено,като пример мога да дам за мой познат който отдава гараж в кооперация в топ центъра на Варна до Операта на цена от 280 лв.на месец и това отдаване е от близо две години.Тези гаражи са масивни с блиндирани врати,големи подходящи за доста големи джипове и са със лесен достъп точно на улицата.
    Гаражи да имаш в център му е цаката!!!
  • 5 321

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Рентиер":

    По принцип си прав. Ама що ти трябва да се правиш на умен. Какъв е този "назаемен" гараж? Освен това защо да няма надземен. Земята е на кота 0. Под нея е подземен, над нея е надземен.

    Коментиран от #6

  • 6 Рентиер

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "321":

    Умен съм, не се правя, в отличие на теб. Иначе сам си противоречиш. Земята е на кота 0, факт. Ти гараж над кота 0 в жилищна сграда в България виждал ли си?! И вземи да добавиш думата си "наземен" в речника си, че утре ще кажеш, че и рейсовете и влаковете са не назамен, а надземен транспорт. Хъ- хъ
  • 7 Реалист

    0 0 Отговор
    Филма който ни се прожектира от Драги ще има своя завършек през месец февруари 2018 година, когато на местото на ДЖАНЕТ ЙЕЛЪН застане избраният от Доналт ТРЪМП представител който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ УВЕЛИЧИ ЛИХВИТЕ!!

    Това ще подложи на голямо изпитание ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА и то точно в нейната периферия.

    Огромен проблем за европейската банкова система са натрупаните ДЕПОЗИТИ които не съответстват по темп на изоставащото нарастване на производителноста, а са в резултат на КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ, породени от съществуващи НЕПАЗАРНИ МЕХАНИЗМИ за разпределяне на финансовите средства.

    В периферията на ЕС паричните потоци се насочват в някакви структурни ПРОЕКТИ които не създават икономика, а само корупция и грабеж.

    ДА НЕ ПРОПУСКАМЕ ФАКТА, ЧЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ ТЕЗИ ПРОЕКТИ СА ЛИЦЕНЗИРАНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДВИЖЕЩИ СА НА ПЪРВА СКОРОСТ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ , а на държавите от ПЕРИФЕРИЯТА остава само надеждета ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ИМ да получат трохите от софрата на големите.