Last news in Fakti

18 Декември, 2017 16:21 2 666 2

За пръв път във Великобритания продадоха жилище срещу биткойн

  • биткойн-
  • валута-
  • покупка-
  • великобритания-
  • имот
За пръв път във Великобритания продадоха жилище срещу биткойн - 1
Снимка: Shutterstock

Британската строителна компания Go Homes обяви, че е реализирала първите продажби на свои жилищни обекти във Великобритания с биткойн. Купувачите са двама млади клиенти, които работят в IT сферата.

Единия от имотите е 4-стаен апартамент в градчето Колчестър, чиято цена е 350 000 паунда. Новият собственик е купил имота с цел отдаване под наем.

Вторият имот се намира в Хъртфордшиър, а цената е 595 000 паунда. Клиентът е спечелил парите от онлайн търговия и игри.

„Това е първият пример с продажба на имоти чрез криптовалута. Може да се каже дори, че е исторически. Покупката на недвижимости чрез виртуални валути ще се превърне в масова практика през следващите пет години. За последния половин век индустрията на недвижимите имоти не се промени много и сега това е възможност тя да се възползва от новите технологии. Прозрачност и сигурност. Това са двете предимства на плащането с виртуална валута”, казва Ед Късон от Go Homes.

Двете сгради, в които са купени имотите, все още са в етап на строеж. Ще бъдат готови през 2018 г.

От компанията заявяват, че и в бъдеще ще продължат да продават имоти срещу биткойни. В момента в етап на строеж са 250 жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фараонкойни

    12 0 Отговор
    Тия па откриха топлата вода, едно време в Холандия срещу една луковица от лале също е можело да се купи къща, така че нищо ново старата схема на нов глас !
  • 2 Илия

    3 0 Отговор
    Не разбрах за колко биткойна са купени имотите, но разбрах колко паунда струват. Да, по обменния курс може да се сметне.
    Ако долара, еврото, паунда се обезценят, тогава биткойна пак ли толкова ще струва?
    Понякога парите са като луковиците, независимо дали да криптирани или не.