Last news in Fakti

25 Декември, 2017 15:21 6 443 1

Странно субсидиране на собственици на имоти

  • швеция-
  • имот-
  • станция-
  • електромобил
Странно субсидиране на собственици на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Шведските власти решиха да субсидират собствениците на недвижими имоти, които решат да поставят в тях станция за зареждане на електромобили. Законът влиза в сила от февруари 2018 г. Субсидии ще има и за онези, които все още не са си поставили такива зарядни, но възнамеряват да го направят през януари догодина.

„Трябва да стимулираме видовете транспорт, който не изисква горива. Това е важно, за да може с течение на времето да преминем напълно на ток и по този начин да намалим нивата на замърсяване на околната среда. Електромобилите са най-добрият начин за намаляване вредата върху природата”, казва шведският министър по климатичните въпроси Изабела Льовин.

Собствениците на имоти ще могат да получат субсидии в размер на 50% от стойността на зарядната станция, а също така и толкова от цената на количеството подаден ток. Тя обаче няма да надвишава 1186 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАСО

    5 5 Отговор
    ....добре де, нали и тока се произвежда по някакъв начин?? при това положение не се ли замърсява ОС пак? Нали и акумулаторите като заминат , ще трябва да се рециклират, това не замърсява ли ОС?