Last news in Fakti

25 Декември, 2017 16:56 4 159 0

Пазар, на който имотите поевтиняха

  • бразилия-
  • жилища-
  • цени
Пазар, на който имотите поевтиняха - 1
Снимка: Shutterstock

В 12 от общо 20 изследвани големи бразилски градове се наблюдава спад в цените на жилищата през ноември, сочат данните на компанията FipeZAP. Сред тя е и най-големият град Рио де Жанейро. Там се наблюдава близо 1% спад през ноември спрямо месец по-рано. Според специалисти обезценяването е по-голямо, като се има предвид, че данните на FipeZAP са на база офертни, а не стойности при сключване на сделките. Разликата между обявената цена и тази, на която се изповядва сделката е между 10% и 15%.

Цените на жилищата ще продължат да спадат и през следващите няколко месеца. Това ще засегне и пазара на наеми, прогнозират експерти.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в разглежданите градове е 2310 USD. Въпреки спада, Рио де Жанейро държи челната позиция на най-скъп град. Там имотите се търгуват срещу 2980 USD/кв.м. Второто място е за Сао Пауло – 2640 USD/кв.м. Третата позиция е за Федералния окръг, където жилищата се търгуват срещу 2500 USD/кв.м. Най-ниските цени на апартаментите са 1080 USD/кв.м. в Контажен и 1250 USD/кв.м. в Гояния.

Ако се разглеждат данните на годишна база, то в шест града се наблюдава поскъпване на жилищата, като в два от тях процентът на увеличение надвишава инфлацията, чийто размер е 2.9%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА