Last news in Fakti

28 Декември, 2017 09:37 4 429 5

Всеки трети с двойна печалба от продажбата на имот

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища-
  • печалба
Всеки трети с двойна печалба от продажбата на имот - 1
Снимка: Shutterstock

В едни от най-престижните лондонски квартали – Кенсингтън и Челси, продажбата на имот е донесла на собственика му средно 1.3 млн. USD приход. Близо 45% от продавачите са удвоили своята инвестиция, сочи доклад на консултантската компания Hamptons International.

През 2017 г. лондонският пазар на имоти е понижил оборотите си, но продавачите във въпросните квартали печелят значително благодарение на силното поскъпване на имотите в предходните години. Към днешна дата цените на апартаментите там са 15 пъти по-високи от средния доход на лондончанин, което е рекорден показател, коментират анализатори.

Средната печалба от продажбата на имот във Великобритания е 123 540 EUR. Над 90% от собствениците са продали жилището си по-скъпо, отколкото са го купили. Разглеждайки пазара на недвижими имоти извън Лондон, то най-силен интерес купувачите са имали към Солихал – 65%, а най-нисък към Абърдийн. Също така се е повишил интересът към придобиване на имот в Бристол и Единбург.

По отношение на Лондон, то там интересът е силно диверсифициран в зависимост от района. Като цяло търсенето е насочено към по-евтините райони, докато към елитните, като Кенсингтън и Челси, той е по-нисък.

Средно с 4% е спаднало търсенето на жилища във Великобритания през 2017 г. Причината са по-силните ограничения на пазара в резултат на Brexit.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време

    5 1 Отговор
    А кафе загуби параметъра време? Удвоил си парите за ден или месец? Надали.
  • 2 Прост

    9 0 Отговор
    Спечели от ново напечатаните паунди. Които са доста слаби покупателно в сравнение с паунда преди 40 години. Не ми говорете глупости.
  • 3 само главни букви

    8 1 Отговор
    великобритания само името и е велико
  • 4 ГОСТ

    2 0 Отговор
    да да и всеки втори
    с коледни надбавки
    но ние сме първи:)
  • 5 Зорлем

    6 0 Отговор
    Тия имоти бетер биткойни, бе?!