Last news in Fakti

29 Декември, 2017 13:33 2 125 7

Наемите в Бразилия падат за шести пореден месец

  • бразилия-
  • жилища-
  • наем
Наемите в Бразилия падат за шести пореден месец - 1
Снимка: Shutterstock

Рио де Жанейро оглави класацията на бразилските градове с най-силно поевтиняване на наемните нива при жилищата. За 2017-а понижението е 8.8%. Второто място е за Кампинас – 4.1%, сочат данните на FipeZap. Компанията е проследила движението на наемите в 15 от най-големите градове на страната. В 7 от тях се наблюдава слабо повишаване на наемите през ноември спрямо октомври. При месечна инфлация в размер на 0.28% наемите са се повишили реално само в Ресифи и Сантос и то с под 1%.

„Най-накрая пазарът става по-разумен и стабилен. През последните години наемите значително се повишиха в резултат на Световното първенство по футбол през 2014 г. и Олимпийските игри през 2016 г. След тези две събития и кризата, която удари Бразилия, рентата на жилищата значително”, казва експертът в областта на луксозните имоти Чарли Джонас.

С 1.8% са се понижили наемните нива в изследваните 15 града за последните 12 месеца. Увеличение има единствено в Ресифи (5%), Сан Бернардо до Кампо (3%) и Куритиб (2.9%). В ценово изражение най-скъпите жилища под наем са в Сао Пауло – 11 USD/кв.м. за месец. На второ място е Cidade Maravilhosa – 9.6 USD/кв.м. и Федералният окръг със средни наемни нива от 8.9 USD/кв.м. на месец. Най-евтино жилища могат да се наемат във Форталеза и Куритиб, където рентата е съответно 4.9 и 5.1 USD/кв.м. на месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Танзания

    5 1 Отговор
    Интересуват ме наемите в Танзания. Може ли да пуснете статия и за там?

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Патето Яки

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Танзания":

    Голям калабалък е в Танзания и наемите там се качиха от 1353.25 танзанийски шилинга на 2706.5 танз. шилинга тоест от 1 на 2 лева за колиба с външна тоалетно с дупка и вестник на пирон.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ZZZ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Влияние в/у цената оказва и какво е окачено на пирона.Ако е нЕкое старо подобие на Работническо дело си е направо лукс, защото я пробвай да се избришеш с рекламните брошури дето са с лаково покритие и лъскави .......
  • 7 statistikus

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Танзания":

    Къде сте тръгнали не моем да разберем ?! Вие в София нямате пари за наем или покупка та към Танзания гледате ?! Apartment (3 bedrooms) Outside of Centre EUR 1,042.59 среден наем за Дар ес Салам. За центъра 30%+...Огледайте в Тутракан там имате шанс и оставете Африка за богаташите...