30 Декември, 2017 22:11 3 217 0

Имотен пазар, който бие всички рекорди

  • хонг конг-
  • цени-
  • жилища
Имотен пазар, който бие всички рекорди - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на имотите в Хонг Конг отчитат ръст за 13-ти пореден месец и така бият всички досегашни рекорди по непрекъснато поскъпване. Анализаторите очакват, че тенденцията ще продължи и през 2018 г. С 1.1% са поскъпнали имотите през ноември спрямо октомври, което е най-силният темп на увеличение за последните 6 месеца. На годишна база ръстът е 13.1%.

Хонг Конг е на второ място по най-скъпи жилища в света след Монако. Срещу 1 млн. USD там могат да бъдат купени едва 18.5 кв.м жилищна площ. За сравнение, срещу въпросната сума в Ню Йорк могат да бъдат придобити 25 кв.м, а в Лондон – 30 кв.м.

„Цените на имотите в Хонг Конг са високи и недостъпни за голяма част от местното население. Но в момента не са налични фактори, които да доведат до рязък спад в стойността на жилищата в близко бъдеще. Правителството потвърди, че няма възможност да „обуздае” цените, но ще направи всичко възможно да намери повече парцели, за да увеличи строителството, респективно предлаганите имоти”, каза управляващият директор на консултантската компания Knight Frank Томас Лам.

Между 5% и 20% ще е поскъпването на имотите в Хонг Конг през 2018 г., прогнозират анализатори на големи местни агенции за недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА