Last news in Fakti

3 Януари, 2018 09:37 2 458 2

Младите чехи се изтеглят към предградията

  • чехия-
  • жилища-
  • цена-
  • млади
Младите чехи се изтеглят към предградията - 1
Снимка: Shutterstock

Основната причина все повече млади чехи да купуват имоти в крайградските райони и над 40 км от Прага е, че там цените на жилищата са по-ниски и по-бързо биха станали собственици в сравнение със столицата. С течение на годините делът на младите хора в Чехия намалява. През 2016 г. хората на възраст до 29 години са били 3.3 млн. души, или 31.6% от населението. През 2001-а техният брой е бил 4 млн. души. Тенденцията обхваща цялата страна, но има и области, които са изцяло населени от млади, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Един такъв пример е Плезен, който се намира в близост до Прага, както и няколко големи местности около Моравия.

Разликата в цената на имотите в Прага и региона е значителна. Така например, за сумата от 275 000 USD в чешката столица може да се купи тристаен апартамент, а на 40 км около Прага на същата цена се продават къщи с двор. Плюс се явява и удобният транспорт и развитата пътна инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 5 Отговор
    Баш ме брига !!!!!!!!!!
  • 2 Христо

    9 0 Отговор
    Казва се Пилзен,а не Плезен,мадам!
    И не е в близост до Прага а на 100 километра.
    Иначе в цените има нещо вярно.