Last news in Fakti

4 Януари, 2018 11:37 4 595 0

Строят уникален хай-тек парк за 2 млрд. USD

  • китай-
  • хай-тек-
  • инвестиция-
  • парк
Строят уникален хай-тек парк за 2 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Уникален не само по мащабите си, но и по съдържанието си, комплекс ще бъде построен през следващите пет години в Пекин. Става дума за хай-тек парк, който ще е разположен на площ от близо 55 хектара земя. За мащабите на инвестицията говори и нейната стойност – 2 млрд. USD.

Паркът ще се намира в западния пекински квартал Ментогу. Плановете са в комплекса, в който основно ще се разработва изкуствен интелект, да се разположат близо 400 компании. Годишно те ще произвеждат продукция на обща стойност 7.7 млрд. USD.

Компанията инвеститор – Zhongguancun Development Group, възнамерява да работи както с китайски, така и с чуждестранни университети, институти и компании, които имат интерес от създаването на изследователски центрове в супермодерния парк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА