Last news in Fakti

9 Януари, 2018 20:56 6 038 3

Промени при вписване на имотни сделки

  • агенция-
  • вписвания-
  • сделки

От 2 януари 2018 г. всички сделки, които се входират в Агенцията по вписвания в София, ще бъдат вписвани в рамките на същия ден. Актовете по всички сделки в срок до 3 дни (съгл. чл.9, ал. 2 и ал. 3) са готови за получаване и на разположение на нотариусите.

За издаване на удостоверение по чл. 47 от Правилника за вписванията за извършени вписвания, отбелязвания и заличавания за един имот се събират следните такси: За издаване в срок до 7 работни дни – 10лв., а за издаване в срок до 3 работни дни – 30 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    44 0 Отговор
    Ейй, много лошо.... Леличките ще трябва да се хванат на работа....
  • 2 111

    17 0 Отговор
    Много моля, да се вемат спешни мерки и за Кадастъра. Не стига, че е някакъв ад, че са изключително некомпетентни, че тези, които са изготвяли кадастралната карта (считай батко и братко) са направили пълен батак, въпреки милионите, които са насмукали, но и сроковете са ужас...плащаш за 3 дена, получаваш на 5-ия и чакаш за да ти я направят, а ако има грешка, ти я отстраняват за безумни срокове.
  • 3 НЕразбирач

    11 0 Отговор
    И защо САМО в София пак е различно?!
    А при положение, че от края на юни 2017 са "обучени" съдиите по вписванията да работят с кадастрално-административната информационна система, която е достъпна за всеки дори БЕЗ регистрация, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ И ДА ИМ ИСКАТ СКИЦИ, ВМЕСТО ДА СИ ПОГЛЕДНАТ С ТРИ КЛИКВАНИЯ НА МИШКАТА И ВЪВЕЖДАНЕ НА ИДЕНТИФИКАТОРА НА ИМОТА, всичко, което ги интересува?! А, търтеи долни?!