12 Януари, 2018 06:21 8 476 6

Дворец на 18 кв.м. (СНИМКИ)

  • жилище-
  • интериор-
  • дизайн-
  • швеция

При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става дума за тесен, тъмен, неудобен и с неатрактивен интериор на въпросния имот. Това, обаче, което са направили интериорните дизайнери с жилище от 18 кв.м. оборва всички негативи, които този тип недвижимости носят със себе си.

Някои хора не могат да понасят белия цвят, макар в някои случаи, той да е единственото спасение. Ако все пак този цвят навява спомени за болничната атмосфера, то тогава собственикът на имота може да се насочи към неговите нюанси. Пример за това може да е слоновата кост.

Тази шведска квартира е с разгъната застроена площ от 18 кв.м. и интериорът й е оформен в светлата ценова гама. Хармонията и балансът са достигнати благодарение на използването на топлите вариации, както и на допълнителни декоративни елементи. Пастелните нюанси на белия цвят и бархетните възглавници отлично се вписват в бежовите оттенъци на интериора.

Не по-маловажна роля играе и разположението на помещенията. В разглеждания случая тя е неправилна, но това е в плюс. Сградата, в която се намира въпросното жилище, е построена през 1911 г. Тогава акцентът е бил не върху вътрешното разпределение, а върху външната красота и архитектурата на фасадата на постройката. Така се е получило, че основният недостатък на жилището е бил неговата малка площ, а предимството прозорците под формата на арка. Благодарение на това помещенията са изпълнени с естествена светлина. Това помага визуално стаите да изглеждат по-големи. Вечерно време се използват няколко варианта на осветление.

При малките жилища един от основните проблеми е къде да се съхраняват вещите. За стандартен шкаф очевидно трудно ще се намери място в жилище с площ от 18 кв.м. В случая дизайнерите са решили проблема като са използвали подпокривното пространство, където са организирали ниши за съхранение на вещи.

Малката кухня не означава непременно неудобна. В това шведско жилище е представен елегантен мини вариант на кухня. Използван е изкуствен мрамор, както и компактна техника. Всички предмети са „скрити” в елегантни мини шкафове. Трапезарията заема малко пространство.

Жилището не изглежда тясно или малко. Всичко е измислено до последния детайл – цвят, разположение на мебелите, удобна система за съхранение на вещите, както и други компактни решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 2 Отговор
    добре оразмерено жилище и за 18кв.м. има всичко необходимо. Но чак дворец не е.
  • 2 Именно

    1 1 Отговор
    и няма как да е 18кв.м
    Бил съм в "апартамент" от 23кв.м и беше около половината на това.
  • 3 vomit

    1 2 Отговор
    От гараж са направили жилище
  • 4 Morgoth

    6 1 Отговор
    Отвъд белия цвят, който "отваря" помещението и широкообектиния фотоапарат използван за изкривяване и създаване на усещането за двойно повече площ, това си е една доста тясна студентска стая.
  • 5 Я. Петров

    1 0 Отговор
    Бази Боже сляпо да прогледне 18 кв.Дворец.
  • 6 NONA

    1 0 Отговор
    КЪДЕ СА СНИМКИТЕ ????