24 Януари, 2018 20:56 3 812 3

Облекчават продецурата за ПУП

  • пуп-
  • кадастър-
  • документ
Облекчават продецурата за ПУП - 1
Снимка: Shutterstock

Облекчава се процедурата при съгласуване на подробен устройствен план за национални обекти, обекти с национално значение, общински обекти с първостепенно значение и за обекти, финансирани изцяло или частично от фондове на Европейския съюз, за които до 20.12.2017 г. има разрешение за изработването им. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-5 от 15.12.2016 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Промените предвиждат проект за подробен устройствен план и в частност парцеларен план за такъв обект да се внася за съгласуване пред служба по геодезия, картография и кадастър, а проектът за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри да се внася за разглеждане в СГКК след одобряване на подробния устройствен план. Изменението се въвежда поради съкратените срокове и облекчените процедури, които се прилагат за такива обекти по реда на други закони.

В проекта на наредбата се определя нормативно понятието „форсмажорни обстоятелства”, с което се дава дефиниция на ситуации, които могат да възпрепятстват извършването на геодезически измервания.

Предложенията за промяна в Наредбата и мотивите към тях са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в секция „Проекти на нормативни актове“, на интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в секция „Проекти на нормативни актове“, както и на Портала за обществени консултации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Домакин

    5 2 Отговор
    Да разбирам, че разпродаваме територията си на турците и арабите ?
  • 2 Обратна тяга

    8 1 Отговор
    Както искаш го разбирай, но това е направено за конкретни случаи или един единствен случай. Аман от промени за наши хора.
  • 3 Факт

    0 4 Отговор
    Пак недоволни от всичко се изказват.