Last news in Fakti

29 Януари, 2018 17:51 3 109 0

ДНСК: Извършихме 6565 проверки през 2017 г.

  • днск-
  • проверки-
  • обекти
ДНСК: Извършихме 6565 проверки през 2017 г. - 1
Снимка: Shutterstock

ДНСК е отнела лиценза на фирма „Инекс консулт ООД“. В ход е процедура по отнемане на лицензите на още две фирми - „Глобал Консулт 07“ ООД и „ЗТ Консулт“ ЕООД, съобщиха от Дирекцията.

През миналата година ДНСК е извършило 6565 проверки на законосъобразното изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, на строежи от I-ва до IV-та категория включително, на територията на цялата страна. За този период е проверена дейността на 595 юридически лица и еднолични търговци, извършващи строителен надзор. Съставени са 65 акта за административни нарушения и са издадени 87 наказателни постановления. За сравнение, за същия период през 2016 г. са издадени 27 наказателни постановления.

От 1 октомври до 31 декември миналата година от ДНСК са извършени общо 1867 проверки на законосъобразното изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор. Проверките са направени на 588 жилищни сгради, 377 обществени, 154 производствени, 627 строежа от техническа инфраструктура, 114 телекомуникационни съоръжения и 7 хидротехнически съоръжения и обекти за производство на енергия от възобновяеми източници.

За първи път от няколко години ДНСК отне лиценза за упражняване на строителен надзор на фирма „Инекс консулт ООД“ поради допуснати от нея редица нарушения, вписани в поддържания от дирекцията Регистър на административнонаказателните производства. Тече процедура по отнемане на лицензите на още две фирми – „Глобал Консулт 07“ ООД и „ЗТ Консулт“ ЕООД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА