Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 18:21 6 589 9

Имотите на олигарсите от „кремълския списък”

  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • олигарси-
  • имоти
Имотите на олигарсите от „кремълския списък” - 1
Снимка: Shutterstock

В публикувания от САЩ т.нар. „кремълски списък” са включени крупни предприемачи, като повечето от тях са собственици на недвижими имоти в Щатите. Те обаче предпочитат също така да придобиват жилища и къщи в Лондон и южна Франция и то не само за лично ползване. Какви имоти имат въпросните бизнесмени зад Океана?

Елена Батурина

През февруари 2016 г. Батурина, която е един от най-крупните предприемачи в сферата на недвижимите имоти в Русия, придобива ексклузивен имот в Ню Йорк. По данни на местни медии, съпругата на дългогодишния, но вече бивш кмет на Москва Юрий Лужков, е купила офис сграда в центъра на Бруклин срещу 10 млн. USD. Сградата е с разгъната застроена площ от 1500 кв.м. и е предназначена както за офиси, така и за търговски цели. Имотът се намира в един от най-бързо развиващите се райони на Ню Йорк. В съседство на него е спортно развлекателният комплекс Barclay's Centre.

„Благодарение на близостта до центъра на града цените на жилищните имоти в Бруклин бързо растат. Доходността вече достига 5-6% на годишна база, а 90% от имотите се отдават под наем” посочват американски медии. По думите на самата Батурина нейната компания е инвестирала в подходящия момент. Момент, в който пазарът се е възстановил, а наемните нива са стабилни. „В тази връзка планираме да разширим нашата дейност и разглеждаме възможността от придобиването на редица подобни имоти”, казва Батурина.

Роман Абрамович

Руският олигарх, чието състояние се оценява на 10.5 млрд. USD, разполага с четири къщи на 75-та улица в Ню Йорк. Последната е купена през октомври 2017 г., съобщава New York Post. Тогава Абрамович става собственик на къща №9. След това започва обединяването на четирите съседни имота в едно голямо имение. Разгънатата застроена площ трябва да достигне 1700 кв.м. „След приключване на ремонтните дейности фасадата на имението ще изглежда по-добре и сградите ще са по-симетрични”, казва Стивън Ванга архитекта, изготвил реконструкцията.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио не е дал разрешение за подобно преобразуване на имотите, тъй като преценява, че това ще създаде нови проблеми на града. „Това не ми харесва. Искаше ми се да мога да се позова на конкретен закон или начин за решаване на проблема. Все още не съм го намерил”, признава той.

Олег Дерипаска

През октомври 2017 г. в The Washington Post се появи информация, че руският олигарх е собственик на луксозно имение в центъра на Вашингтон. Площта на имота е 2100 кв.м., а цената, на която е бил купен преди 10 години, е 15 млн. USD. Плащането е извършено в брой. Къщата разполага с 23 спални. Подовете в помещенията са от италиански мрамор. Част от него преди това е украсявал сградата на парижката опера Пале Гарние.

По официална информация купувач е компанията Hestia International, но реалните участници в сделката не са известни. Източници на американското издание заявяват, че Дерипаска нееднократно е посещавал имението, за да контролира лично ремонтните работи.

Араз Агаларов

Руският и азербайджански предприемач вече е предприел действия за продажба на имотите си в САЩ. Още през юли 2017 г. Forbes съобщи, че имението на Андерсън Авеню е обявено за продажба. Към голямата къща има и парк с площ 2.5 хектара. Триетажната постройка, чийто помещения са с френски прозорци, е купена през 2006 г. Разполага със 7 спални, 8 бани, трапезария, бар с вграден аквариум, библиотека, кинозала, фитнес зала със сауна и винарна. На територията на името има няколко басейна и фонтан, а паркът е оформен от специалист по ландшафта.

Дмитрий Ръболовлев

В края на 2011 г. списание Forbes съобщи, че руският милиардер е купил жилище на стойност 88 млн. USD в Ню Йорк на своята дъщеря Екатерина, която е студент в един от големите американски университети. Апартаментът, който се състои от 10 стаи и е опасан с тераса, се намира на адрес Central park-West 15. Преди това имотът е бил собственост на американския милиардер и филантроп Санфорд Уейл. Намеренията на дъщерята на руския олигарх е да остане да живее в луксозния апартамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоле

    11 7 Отговор
    ИМОТИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ НА БИВШИТЕ ШЕФОВЕ НА ЦРУ СЪЩО СА ИНТЕРЕСНИ

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    4 3 Отговор
    В САЩ и ЕС олигарси има ли? Побликуваите и този списък включително и Българските ...
  • 3 OMG WTF

    11 2 Отговор
    И тия громят гнилият капитализъм като си инвестират парите в него. :)

    Коментиран от #7

  • 4 Призрак

    8 5 Отговор
    А сега ми покажете имотите на американски милиардери инвестирали в ''стабилната икономическа'' Русия! Оо тях ги няма, защото Русия е закъсала икономика, а не САЩ. Ее те и тия имат проблеми, от дете си с кредит ама разликата между тях е че в САЩ инвестират, а в Русия не. Пак вие си чакайте да гръмне балона, той гърми от сума ти години. Ай сега ми слагайте минуси и ме наричайте соросид.
  • 5 ДА ИНТЕРЕСНИ СА

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "цоле":

    Интересни са , мисля че са в масква . . . .
  • 6 ако може

    2 0 Отговор
    Както сте тръгнали да давате информация, изредете и имотите с адресите на българските олигарси и политици
  • 7 Жидомасов Гроб

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "OMG WTF":

    Това са РУСКИ ЕВРЕИ - тези хора сринаха СССР и отхапаха най-хубавите парчета от него! Азербайджанеца е с еврейски корени по арменска линия - та да не си мислиш, че има изключения!
  • 8 Begoogle The Expert

    3 1 Отговор
    повечето от тези богаташи не живеят в РУСИЯ...Роболовлев и Абраволич се разведоха и жените им ги обраха буквално... целта е да се окрадат тези хора защото са руснаци, т.е. зад цялото нещо стои мерака на САЩда се смазват натиска и дискриминират дори само рускоговорящи хора. Съвременният американски фашизъм в действие. Чакат ни много гадни години на промиване на мозъка.
  • 9 Расулюлах

    1 0 Отговор
    Ма ка не си купиха в камчатка или владивосток или нещо не земята на франц йосив а само у саш фъргат милионите за кокошарници?