8 Февруари, 2018 14:43 3 415 1

Първият балкански екоград

  • черна гора-
  • екология-
  • комплекс-
  • инвестиция-
  • строителство
Първият балкански екоград - 1
Снимка: Shutterstock

В Бандичи, в близост до черногорския град Подгорица, започва реализирането на екологичен град. Той ще се състои от 1400 жилища и в него ще могат да живеят 7000 души. Инвестицията е на стойност 250 млн. UER. Още през 2017 г. интерес към проекта са проявили инвеститори от Близкия Изток, които имат зад гърба си успешно реализирани проекти в Англия, Испания, Австралия и Нова Зеландия.

Екологичният град ще разполага с детска градина, училища, поликлиники, търговски и спортен комплекси, както и голф игрище.

При строителството ще бъдат използвани екологични материал. Самото изграждане ще отнеме около 5 години.

Проектът ще е успешен от гл.т. на рентабилността и инвестиционната привлекателност, прогнозират местни анализатори в областта на недвижимите имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    2 0 Отговор
    Браво