22 Февруари, 2018 13:21 8 290 2

Къде ще поскъпват имотите в близките 3 години

  • европа-
  • жилища-
  • цени
Къде ще поскъпват имотите в близките 3 години - 1
Снимка: Shutterstock

Дефицитът на пазара на жилища ще продължи и това ще поддържа динамиката на поскъпване на този вид имоти на редица пазари. Най-ясно тенденцията ще се наблюдава в Португалия и Холандия, прогнозират анализаторите от S&P.

В различна степен, редица европейски държави ще станат свидетели на поскъпване при жилищата до 2020 г. През тази година най-силно увеличение ще се наблюдава в Португалия и Ирландия. Там желаещите да си купят апартамент ще трябва да платят с 8.5% повече. В Холандия се очаква ръст от 7%. С 3.5% ще поскъпнат апартаментите в Испания. За Белгия и Германия ръстът ще е съответно 3.4% и 3%. Единствено във Великобритания няма да се наблюдава съществена динамика в стойността на квадратен метър жилищна площ – 0.5%, прогнозират от специализирания сайт PropertyWire.

Що се отнася до 2019 г. то първото място по ръст на цените ще е за Португалия. Тогава жилищата ще поскъпнат със 7%. Следват Ирландия и Холандия съответно с ръст от 6% и 5.3%. В Испания и Германия жилищата ще поскъпнат с 3% и 2.7%, а в Италия и Великобритания – с 1.5%.

През 2020 г. цените на апартаментите в Португалия и Ирландия ще се увеличат със 6%, а в Холандия и Великобритания ръстът ще е съответно 3.6% и 3.5%. На Острова влиянието на Brexit върху динамиката на цената на жилища ще отслабва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъпарски

    13 1 Отговор
    Имотите ще поскъпнат в главите на анализаторите и после по страниците на т.нар. "медии"...
  • 2 7777777

    10 1 Отговор
    Извън България!