Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 09:21 4 193 0

Най-скъпият жилищен проект в Черна гора

  • черна гора-
  • инвестиции-
  • проект
Най-скъпият жилищен проект в Черна гора - 1
Снимка: Shutterstock

„Порто Мотенегро” е най-скъпият жилищен проект, който се реализира в черногорския град Тиват. Стойността му е 479 млн. EUR. В страната се реализират още два скъпи проекта и така общата сума на ТОП 3 на най-скъпите комплекси в строеж става 890 млн. EUR

„Порто Мотенегро” се строи на мястото на бившата военна корабостроителница „Арсенал”. Комплексът ще разполага с 5-звезден хотел, яхтено пристанище, луксозен жилищен квартал с басейни, както и други обекти. Първоначален инвеститор беше канадският милионер Питър Мунк. Но 10 години след започване реализирането на проекта той го продава през 2016-а на дубайска инвестиционна компания.

Вторият по цена инвестиционен проект е на стойност 290 млн. EUR и се казва Portonovi. Той се изгражда на мястото на военните казарми в Кумбор. Инвестицията на азърбайджанската Azmont Investments датира от 2012 г. Комплексът ще включва луксозен жилищен комплекс, хотел, SPA център, две яхтени пристанища, луксозен плаж, тенис корт и конферентна зала за 800 души.

На трето място по обем на инвестицията се нарежда Luštica Bay. Цената на вложението е 120 млн. EUR. Началото на сторителството започна през 2012 г. Orascom Development. Курортът представлява цял туристически град. В него ще има жилища, къщи и хотели, две яхтени пристанища, голф клуб и спортен комплекс. Крайната инвестиция се очаква да надвиши 1 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА