Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 13:37 4 081 1

Поскъпването на имоти в съседна столица е близо

  • гърция-
  • атина-
  • жилища-
  • цени
Поскъпването на имоти в съседна столица е близо - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на сделките с жилищни имоти в Атина в скоро време ще се увеличи няколко пъти. Основната причина е, че през последните месеци търсенето от страна на чуждестранни инвеститори отчита значителен ръст. Това се дължи на въвеждането на платформа, която предлага след продажбата на имота той веднага да бъде отдаден под наем. По този начин собственикът започва веднага да печели от него.

Най-голям интерес има от страна на китайски, турски, ливански и сирийски предприемачи. Те се интересуват основно от жилища от вторичния пазар, чиято цена не надвишава 150 000 EUR.

През 2017 г. се отчете забавяне на темпа на обезценяване на гръцките имоти. Очаква се от тази и през следващите години да започне ръст. Анализатори прогнозират печалба от 20%-30% за предприемачите купили до този момент имоти и планиращи да ги продадат след няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 0 Отговор
    Имотите в Атина в момента са по евтини от тези в София. Ако прибавим и нереалните кв. които съществуват само в БГ и никъде другаде