24 Май, 2018 17:27 14 204 14

Абрамович реши проблема

  • абрамович-
  • гражданство-
  • имот-
  • израел
Абрамович реши проблема - 1
Снимка: АР/БТА

Покупката на недвижими имоти винаги е бил най-лесният и бърз начин да се придобие гражданство. Разбира се, става дума за богаташите, които безпрепятствено могат да придобият имот във всяко кътче на планетата. Най-пресният пример е руският бизнесмен Роман Абрамович. След като в началото на месец май му изтече британската виза и властите на Острова бавят издаването на нова, той реши да поиска израелско гражданство. Това едва ли би било проблем, напротив – дори е изненадващо, че въпреки крупните инвестиции в недвижими имоти, които е направил през последните години, не притежава такова.

През 2015 г. той придоби хотел „Версано” в луксозния квартал „Неве Цедеке” в Тел Авив. Инвестицията му струваше 25 млн. USD. Това е и първото вложение в недвижим имот на Абрамович в Израел. Освен самата сграда бизнесменът е купил и 1500 кв.м. терен непосредствено до хотела.

Не само инвестиции в недвижими имоти реализира Абрамович в Израел. Там той е започнал и четири стартъпа. Една от компаниите са занимава с разработването на батерии за смартфони, която зарежда апарата рекордно бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emperorex

    35 10 Отговор
    И къв проблем реши че не ми стана ясно.Той има проблем с английската виза като вземе израелско гражданство да не би да ходи в Англия без виза.
  • 2 Бохем

    25 8 Отговор
    Забраната е поименна . Тя не е за гражданина Х . Така че Ромка ако ще и Палестински паспорт да има , Лондон засега през крив макарон !!!!
  • 3 Шалом

    29 14 Отговор
    ЕВРЕИТЕ-НАЙ ГОЛЕМИЯ БИЧ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
    УНИЩОЖИХА,КАКТО РУСИЯ,ТАКА И САЩ!
  • 4 onq s konq

    25 18 Отговор
    Ето това са "новите руснаци",ЦВЕТА НА РУСКОТО ОБЩЕСТВО,готови във всяка секунда от денонощието да зарежат МУЖИШКА РУСИЯ и робите там,благодарение на които са натрупали милиардите си ДОЛАРИ.За какъв "руски патриотизъм" и родолюбие можем да говорим ДНЕС в ПУТИНОВА РУСИЯ,в която изборите са в "кърпа вързани", а мъката човешка се дави в ДОЛНОКАЧЕСТВЕН АЛКОХОЛ?И не е проблема че въпросната Русия колкото е богата на полезни изкопаеми,дваж повече е оскотяла от немотия,ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ ТАЯ "ДАРЖАВНА ЕДИНИЦА" Е ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ И ПРЕДСТАВЛЯВА РЕАЛНА ЗАПЛАХА СА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СВЕТА!

    Коментиран от #10, #13, #14

  • 5 Соломон Вагенщайн

    15 12 Отговор
    Цитати от Талмуда:

    Тези, които любопитстват да разберат еврейската религия, да получат смъртно наказание. Евреите се наричат хора, християните не са хора. Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Забранено е да учите християнин на търговия. Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Позволено е да измамиш християнин. Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християните. Не спасявайте християни, когато са в смъртна опасност. Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Изтреблението на християните е необходима жертва. Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници. Дори и най-добрият от гоите (животните-неевреи) трябва да бъде убит. Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях. Да удариш евреин е все едно да удариш шамар на Бога. Позволено е да отнемаш тялото и живота на гои! Закон е да убиеш този, който отрича Тората! Християните принадлежат към тези, които отричат Тората (Стария завет)! Позволено ти е да убиеш неевреин еретик, със собствените си ръце! Всеки евреин, който пролива

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Снайпериста

    23 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 7 ЧебуРашка

    11 2 Отговор
    Мдааа...православна братушка!
  • 8 Рокфелер

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соломон Вагенщайн":

    Дай линк да го прочетем това къде е написано, че ми стана интересно
  • 9 Рокфелер

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Соломон Вагенщайн":

    ЗАКОН 6:

    Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме.


    Ето ти го закона -има разлика да те убият и да си проклет нали?
    Нещо много си ги украсяваш тия цитати.
    Това което правиш е разпалване на верска нетърпимост - за такова нещо са убивали .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да да

    11 10 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Руснаците и тъпаците нищо не правят! Проблема е че умирайки от глад,могат да направят някоя глупост,приписвайки я на родолюбието! Представи си че Путин в желанието си да убеди руснаците,че не той и компания са им съсипали живота,а за това били виновни - фашистите(от Украйна!), империалистите (от Англия),капиталистите (от САЩ,ЕС че и Китай) и вземе че пусне някоя ядрена! Народа на Русия страда,но си харесват Путин! Да не се жалват тогава; При тях е прекрасно,отиди и ти!
  • 12 зомби килър

    6 2 Отговор
    Тоя много остарял бе.
  • 13 333

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Много ги разбираш ти нещата, чудно ми е защо вече не си оглавил, България, и не си оправил нещата, ако не е Путин, Велика Русия, сега щеше да е една помиина яма, за коя мизерия ти говориш в Русия, бил ли си там скоро, във Европа няма гета ли, във САЩ, беднотия и мизерия има на всякъде, една държава за да е силна, трябва да се управлявя със ред и дисциплина, а кой се плаши от това?
    Само тези който не искат да ги спазват.
    Във всяко едно управление има плюсове и минуси, не гледайте само минусите, на всякъде по света власт имащите са облагодеталствани, но така е било, и така ще бъде!!!
  • 14 goni

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кон! Стига се бъзика с хората! Много добре знаеш че такива като Роман не английска, а марсианска виза могат да си извадят!:) Там са командировали човека, там работи!:) Колкото до новите руснаци! Няма нови, няма стари!:) В Русия има повече от 35 националности и ги обединява начина на мислене, а не нещо друго! Никой не пише, но имат много интересна политика по отношение на останалите народи в империята! Чувал ли си за Коми?!:) Никога не са воювали! В страната има повече руснаци, отколкото комяни! Няма проблем! Макар че комяните са угрофини! Най-близо са до финландците!