Last news in Fakti

25 Май, 2018 16:55 3 507 6

Поредният огромен строеж на плажа

  • строеж-
  • черноморие-
  • златни пясъци

Летният сезон вече започна. Морският бряг посрещна първите туристи, главно чужденци. Първите летовници обаче са принудени да почиват под шума на поредния временен обект, който се изгражда на морския плаж, буквално на метри от морето.

Към момента част от плажа на „Златни пясъци” прилича повече на строителна площадка, отколкото на място за почивка. Множество строителни материали са разположени около огромна метална конструкция, въпреки, че от 15 май е забранено каквито и да било строителни дейности в морските курорти.

Съоръжението, което се води преместваем обект, е част от дискотека. Собствениците твърдят, че искат да покрият новите изисквания за обезшумяване на курортите, поради което са вложили средства в модерни, шумопоглъщащи материали. „Всичките мембрани, които използване не позволяват от времето да ги поставяме в зимни условия, в голяма влага. Трябва да са налице подходящи атмосферни условия”, казва пред bTV пълномощникът на собственика на обекта Никола Ангелов. Собствениците на дискотеката са подали заявление за удължаване на срока за довършителни дейности. „Становището на общината е, че това не попада в хипотезата на Закона за Черноморското крайбрежие, където се казва, че могат да се удължават сроковете само при извършване на геодезически и аварийни дейности”, обяснява Николай Някулов от Управление на сигурността и контрола на обществения ред.

Предстои проверка дали е съгласувана схемата за разполагане на обекта с общината ни Министерството на туризма.

Глобата за нарушение на забраната за строеж варира от 1000 лв. за физически лица и от 10 000 лв. до 50 000 лв. за фирми.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Чворлеоне

    11 2 Отговор
    Всичко е законно!
  • 2 Морски

    18 0 Отговор
    Общината къде спи? Полиция, Прокуратура, Инспектори !!! Алооо, къде сте ве "ИНСТИТУЦИИ"... защо се правите за заспали ! КОЙ ви плати и колко.. долни продажници!

    Коментиран от #6

  • 3 Кроки

    14 1 Отговор
    Астория... Там строителството не спира независимо от забраната. Златните станаха Бетонните пясъци)))
  • 4 777

    7 1 Отговор
    Скоро КрАтунгелкова ще е единственото същество, което ще може да бъде открито на родното "черноморие".
  • 5 Суйо

    2 1 Отговор
    "Златните", а, последно ходих там преди 16години. Слънчев бряг - 2007г. Всяка година имам почивка на море принципно.
  • 6 Ред

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Морски":

    Корупция брат