Last news in Fakti

1 Юни, 2018 10:37 3 862 1

Хонг Конг продължава с изненадите

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени-
  • поскъпване
Хонг Конг продължава с изненадите - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата и къщите на най-скъпия имотен пазар в света продължават да се повишават показват най-новите данни за април. За съжаление, по нищо не личи предприетите от държавата мерки да оказват влияние върху забавяне темпа на ръст на цените на имотите в Хонг Конг. С 1.8% са се повишили цените на жилищните имоти в рамките на месец отчита правителствения индекс, като това е най-бързият темп на поскъпване от пролетта на 2017 г. На годишна база показателят се е увеличил с 13.9%.

Индексът достига максимална стойност за 18-ти пореден месец, посочват от агенцията за недвижими имоти Ricacorp. Жилище от 40 кв.м. на остров Хонг Конг се продава срещу космическите 23 200 USD/кв.м. През последните седмици пазарът още повече се разгорещи, след като един от най-големите строителни инвеститори – Sun Hung Kai Properties придоби терен за жилищно строителство в близост до летището за сумата от 3.2 млрд. USD.

В крайна сметка, 8 големи частни жилищни комплекса в града са отчели за първите пет месеца на 2018 г. ръст в цените на продаваните от тях апартаменти равен на този за цялата 2017 г. Като се има предвид, че цените на имотите продължават да се увеличават с рекордни темпове, някои предприемачи инвестират парите си в паркоместа, които се продават срещу 180 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.