Last news in Fakti

7 Юни, 2018 06:21 7 620 13

И малкото жилище може да е стилно (СНИМКИ)

  • жилище-
  • интериор-
  • дизайн

Много от собствениците на малки жилища смятат, че техните имоти не могат да влязат в категорията „лукс”. В действителност това не е така. Екип от интериорни дизайнери доказа, че дори и най-малкият апартамент може кардинално да бъде преобразен, стига да се приложат няколко интериорни тайни.

„Микро жилище” е малък апартамент, в който има всичко, каквото и в по-големите жилищни имоти, но тук е „опаковано” в една стая, с изключение на банята, която в дадения пример е „скрита” по-далеч от коридора. В действителност в едно малко помещение дизайнерите са съумели да разположат кухня, ъгъл за хранене, дневна и спалня.

Първата тайна при микро жилищата е, че всичко в него трябва да има двойно предназначение. Дървената маса и висящият винен шкаф са допълнени с метални бар столчета. Червените марокански чаши за чай придават цветово разнообразие в помещението.

На въпроса към дизайнерите, как са успели да поберат толкова много вещи на толкова малко площ, те обясняват, че „са се избавили от всички ненужни вещи и това много е „разтоварило” пространството”. Така например, защо е необходимо в жилището да се съхранява сервиз за 12 души, които така или иначе не могат да се поберат толкова хора в него. Акцентът е бил да се запазят и поставят на видно място ценните за собствениците предмети. Втората хитрост при малките жилища е, че се прилага политика на замяна на една с друга вещ. Т.е. ако собственикът иска да си купи нова вещ, то той трябва да е готов да се раздели с друга, която в момента е в дома му.

Друг важен момент е естествената светлина. Дизайнерите препоръчват колкото се може повече време щорите да са дръпнати, така че в помещението да влиза повече светлина и да го прави визуално по-голямо. В случая има три големи прозореца, които придават лек и естетически вид на жилището.

Струва си да се обърне внимание на великолепната дървена пейка, която придава органически съвременна нотка в жилището. Малкото писалище, разположено срещу леглото, спомага да се отдели спалното пространство от останалата част на жилището, което прави имота малко „по-луксозен”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 deadman1488

    0 1 Отговор
    А БРЕ СУПЕР СИ Е АМА ТАЯ ПЕ4КА ТАМСТЕЛЕВИЗОРА НЕ Е ДОБРЕ
  • 2 гост

    12 2 Отговор
    Това е боксониера с приблизителна площ от 40квм. Да се пробват да обзаведат една българска такава с площ от 23квм. да ги видим. Тази площ сега у нас е нормална за гарсониера или двустайно жилище.
  • 3 Цецо

    15 4 Отговор
    Един роднина си купи "апартамент" в Лондон. Похвали се човека като дойде тук за море. Купил си е апартамент, не е шега работа! Отивам аз в Лондон и му се обаждам да се видим. Той ме кани вкъщи, едва го намирам. Метрото е супер непонятно за туриста. И така, влизам и виждам помещение около 30 кв.м. Вътре е всичко за каквото се сетиш: пералня, легло, телевизор, диван, мивка, хладилник... Банята е около един кв.м., може и два да е, ама вътре е сместена газова инсталация и няма място да се завъртиш! Намира се в централен Лондон, струва 280 хил. паунда, в нова сграда е. Верно, хвърлени са бая пари, но честно казано - голяма теснотия!

    Коментиран от #7

  • 4 mina

    9 11 Отговор
    Минимума за човек е да има стая 8 кв.м+ сервизни . Българина обича само да демонстрира колко голяма къща има ,без дори тя да има елементарна функционалност . Така си избива комплексите . И вечно коментира какво имат другите .25кв.м до 40 кв.м. са достатъчни за човек който живее сам .
    Към Цецо ---радвай се че твоят приятел те поканил подслонил ,и ползваш добрите условия на неговия апартамент . Капризи и селения " ама то тесно."....е само за ограничения ти мозък . Хайде , купи си ти първо нещо качествено ......

    Коментиран от #6, #8

  • 5 7777777

    7 5 Отговор
    Важното е да е купено за много пари и да е платена на брокера голяма комисионна. Това е достатъчно жилището да е луксозно и стилно. За какво ви е голямо жилище, вземете си 25 кв.м. на цени за 80 пък си платете комисионната.
  • 6 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "mina":

    Не съм съгласен, че трябва да се примиряваш с тясно място за живот. много е относително. Ако само преспиваш, например следваш или работата ти е свързана с много пътувания и ти трябва само място за нощувка и почивка, да, и боксониера от 25-30кв.м ще ти свърши работа. Но ако си семеен, имаш и деца, прекарваш много време в дома, то със сигурност не трябва да си в тясно и малко жилище. По-скоро повече да пътуваш и на същата цена на това 30кв.м жилище да си вземеш по-отдалечено или в лошо състояние. И аз съм живял като студент в 10кв.м стая и ми беше напълно достатъчна понеже имаше голяма обща кухня и парти помещение, общи бани и др. та само за учене и нощувка е супер, инак за живот не е.
  • 7 Филип ll

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    Скъпо е защото всеки иска тук. Има много работа която се заплаща добре и навреме за разлика от БГ, където треа ги молиш, ги чакаш, си късаш нервите някой ден да ти платят нещичко от това което си си изработил.
    Отделно Лондон е един от най-богатите световни мегалополиси, пълен е с енергия, пари и живот. Моловете им с 10 пъти по-големи от БГ и 100 пъти по-добре интегрирани в обкръжаващата ги среда. Има 10 стадиона-от Уембли до Туйкнам за които БГ може само да си мечтае. Най-големите в света концерти, театър, изложби и изобщо живота е толко наситен че рядко оставаш в сивото ежедневие на един БГ град.
    Преди един месец видях с очите с Четвероевангелието на Иван Александър в Британската библиотека. Гледах как Тотнъм разби Реал Мадрид на Уембли. За финансовата година до април дохода ми е £31000. Преди време, докато бяха евтини,си купих едно двустайно апартаментче.
    Всяко нещо се харчи за определена цена. Скъпо е защото хора като мен нямат нерви да живеят в кенеф. А те са много и не само в БГ.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петър

    2 1 Отговор
    Цецо, ти от Монтана ли си?Че имам един приятел там,и той Цецо се казва и като го питат от коя Монтана е,той казва американската...
  • 10 Ганю

    7 1 Отговор
    Абе балона май се спука - с тази статия нещо ?
  • 11 До Филип - някой си

    4 0 Отговор
    Котьо, мн. бързо почна да плюеш местото, където си роден. Като избр. плюсовете наЛондон , сети ли се да обелиш някоя и др. дума за минусите. Като напр. липсата на каквото и да е било слънце, прекалено скъпия транспорт, дългото добиране до работа, отчуждеността и студенината с която се отнасят британците към източновропейците.Да продължавам ли ? А сега да ти разкажа за град София. От гореизброените от теб предизвикателства , които предлага британския мегаполюс, подобни можеж да срешнеш и в далеч по- скромната София.Достатъчно е просто да поживееш в нея задая опознаеш.

    Коментиран от #12

  • 12 Филип ll

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "До Филип - някой си":

    Самото обръщение “котьо” издава селската жилка но нейсе, лошо няма. Освен това растящите цени в София са вероятно потвърждение на правотата ви относно възможностите там.
    Рядко говоря за себе си, но София не е мястото в което съм роден, със сигурност обаче е мястото което ме накара да замина по съвсем обясними причини. Дори избягвам летище София, спестявам си пътя до мястото в което съм роден.
    Освен че е гнездо на мутренската клептокрация от пост-съветски тип която окраде България, София като градско планиране, с панелните комлекси, със занемарения си център, и изсмукването на човешките и материални ресурси на цялата страна, е апотеоз на безнадеждността обхващаща тази страна. Една изкуствена столица от Третия свят с малката разлика че в България местното население драматично намалява, и някой ден за съжаление ще бъде подменено с друг, по-плодовит генетичен материал.
    Нямам намерение нито да сравнявам, нито да защитавам Лондон. Отдавна не разчитам на политиците да ми оправят живота, нито в Кралството, нито в България. Препоръчвам го на всеки който няма връзки с отговорните другари в София.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.