13 Юни, 2018 13:28 11 452 9

Фирма за 100 лв. блокира поръчка за 17 млн. лв.

  • рудозен-
  • ксанти-
  • гкпп-
  • поръчка

Поръчката за строежа на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Рудозем – Ксанти” е спряна. Това е направено от регистрирана за 100 лв. фирма, чиято дейност е търговия с коли, мотори и мотопеди. Поръчката за строежа на пункта е на стойност 17.4 млн. лв.

Справка в Търговския регистър показва, че сегашният собственик е придобил фирмата през март 2017 г. от мъж от Кюстендил. Дружеството никога не е било вписвано в Камарата на строителите, няма и никаква строителна биография.

Напоследък това е добре известна схема, при която фирми, неспособни да изпълняват строителни поръчки, ги блокират, припомня БНР. Поръчката за строителството на ГКПП „Рудозем – Ксанти” и подходен път до него бе обявена от областния управител на Смолян Недялко Славов през месец май.

Тя е от голям обществен интерес за жителите на областта, защото се очаква да съживи бизнеса в населените места по протежение на второкласния път от Пловдив през Чепеларе, Смолян, Рудозем до гръцкия областен център Ксанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    51 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Напоследък това е добре известна схема, при която фирми, неспособни да изпълняват строителни поръчки, ги блокират, припомня БНР. Тоз номер го прилагат когато наш човек не може да спечели или шансовете му са малко . Тогава се прилага вратичка в закона,която дава право при неотложност да се възложи поръчката на фирма без конкурс.И тук се дава пак на нашия човек,с който да се откраднат парите.
  • 2 Будалата

    38 4 Отговор
    Това са игри докато се споразумеят кой колко процента да гушне. После под изпълнители една камара и на работниците от трите най дългото. Нищо ново под слънцето.
  • 3 Zoro

    15 2 Отговор
    В Пловдив от 25 години си работят един и същ брой гишета, как да стане при 100 пъти повече хора за регистрации и не само. Хората си взимат отпуск за да правят нещо там. 😡😡😡
  • 4 Гост

    18 1 Отговор
    Позната история,като фирма брилянт на Румен и мазния.Изнудиха другата фирма за 2 км. И работата тръгна след две години.
  • 5 Недоволен

    34 4 Отговор
    А какво стана с Гинка купи ли си ЧЕЗ нещо спряхте да пишете за таз далавера, или маи на всички платиха да млъкнат изведнъж

    Коментиран от #6

  • 6 Генерал Гурко

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Недоволен":

    Гинка вече "жъне", но всичко е точно.
  • 7 Кой е правил закона

    6 5 Отговор
    Борисов и сие за Гинка и сие. Толкова е ясно.
  • 8 Тролоубиец

    3 1 Отговор
    Що не вземете да пишете романи бе. С тая фантазия ще изкарате пари. Щото от тролене не се печели много. Веднага се писахте вещи в конспирацията а? Само, че този, който случайно прочете пасквилите ви вече ще има имунитет. Чешете си езиците, заработвайте си хонорарчетата, пишете си плюсчета и минусчета. Вече никой не вярва на подобни гадории. Съжалявайте за изгубеното си време. С годините ще разберете, че то не е толкаво много.
  • 9 МАДЖУРОВ

    1 0 Отговор
    Разпоредбата на §2, т.14 ДР ЗОП не изисква правният интерес на заинтересованите лица да се доказва с удостоверяване съответствие с критериите за подбор, поставени от възложителя в обществената поръчка. Жалбоподателят не е нужно да твърди, че към датата на подаване на жалбата отговаря на критериите за подбор , нито пък към този момент реално да отговаря на тях (може точно заложените критерии за подбор да са опорочени и това да е предмет на жалбата), нито пък виждам относимостта на публикуваната публично достъпна информация-колко бил капиталът на фирмата и кога е купена... с правото и да обжалва дискриминационни условия..Фирмата може да е с 2 лв капитал и да има обороти милиони, както и обратното- ... и какво от това? Освен, че до датата за подаване на оферти, жалбоподателят може да бъде вписан в ЦПРС за минимално изискваната категория и група строеж, не следва да се пренебрегват и предоставените му законови възможности да участва в обединение или като подизпълнител, в които случаи- правният му интерес е безспорен. В подкрепа на това разбиране е и актуалната практика на ВАС по действащия §2, т.14 ДР ЗОП, а именно: Определение № 11826 от 3.11.2016 г. на ВАС по адм. д. № 11955/2016 г., съгласно което жалба срещу решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка може да подаде и правен субект, който има намерение да се сдружава за в бъдеще... Така че желателно е ФАКТИ когато публикуват новини с подобна насоченост, поне да познават малко зако