6 Август, 2018 13:21 4 893 0

Разиграват супер скъп имот на лотария

  • лотария-
  • имот-
  • подарък-
  • лондон

Достатъчно е да си купите лотариен билет на стойност 17 USD и може да станете собственик на имение с многовековна история, чиято цена е 8.2 млн. USD. Наскоро собствениците на Dancers Hill House са обявили имота за продажба. Но поради сложната ситуация на пазара на недвижими имоти във Великобритания и високият данък на имота, те са срещнали трудности при намирането на купувач.

„Малко са тези, които биха се наели да платят гербовия данък, с който се облага един подобен исторически имот. Той може да достигне до 12% от цената на имота”, казва Мелан иВолш, която заедно със своя съпруг Никола са собственици на имението. Поради това те са решили да разиграят на лотария имота, като включват и гербовия данък. Целта е на победителя да не му се налага да плаща огромният налог.

Собствениците имат и още едно условие. Всеки, който иска да си купи билет трябва да отговори на един въпрос: „Кой монарх е управлявал в момента на построяването на Dancers Hill House?”.

Имението е построено през 1500 г. и се намира само на 22 км от центъра на Лондон. През 1558 г. той дори е било едно от местата, където е отсядала бъдещата кралица Елизабет I. През 1700 г. постройката е унищожена, а нейно място е построено имението Dancers Hill House.

Семейство Волш купуват имота преди 30 години за сумата от 1.5 млн. USD и правят основен ремонт. „Къщата беше в толкова лошо състояние, че при подписването на договора за покупка бяхме под чадъри, тъй като покривът беше целия в дупки”, спомня си Мелани.

Днес след като собствениците са вече пенсионери, а децата им са семейни, имотът от шест спални със шест бани, вече е твърде голям.

Победителят в лотарията ще бъде избран на случаен принцип в средата на декември и в случай, че семейство Волш успее да продаде лотарийни билети на обща стойност 8.2 млн. USD. Ако ли пък не, продажбата ще продължи още половин година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА