Last news in Fakti

19 Август, 2018 13:35 9 144 5

Къщите на най-богатите хора на света (СНИМКИ)

  • богаташи-
  • къщи-
  • цена-
  • екстри

Всеки ден научаваме пикантни подробности относно живота на най-богатите хора на планетата. С кого са били, какво са направили, как са били облечени. Малко обаче се говори за това къде живеят и колко струват шикозните им къщи. Ето как изглеждат имотите, които обитават ТОП 5 на най-богатите хора на планетата според Forbes.

5. Лари Елисън

Мечтата на богаташа е да била да се почувства като японски император. Това е и основната причина неговата къща да изглежда по този начин. Тя се намира във Ванкувър (Канада) и струва 20 млн. USD. Имотът е точно копие на резиденцията на японския император от XVI в. Няколкото сгради са разположени на брега на изкуствено езеро, заобиколени от градина с декоративни композиции от камъни и дървета.

4. Бернар Арно

Къщата му се намира на Лазурния бряг. По-голямата част от живота си президентът на концерна LVMH Moët Hennesy — Louis Vuitton, прекарва във Франция. Заедно със семейството си живее в луксозна вила с изглед към морето.

3. Уорън Бъфет

Къщата му е скромна и с вкус. Купена е едва за 31 500 USD през 1958 г. Явно тя се харесва и днес на изпълнителния директор на Berkshire Hathaway, след като един път каза: „Ако вие сте собственик на нещо най-малко 10 години и то не ви носи удовлетворение, не си струва да го държите и 10 минути повече”. Къщата на Бъфет, която се състои от пет спални, се намира в Омаха (Небраска) в квартал, в който живеят основно представители на средната класа. Също така милиардерът има и имение в калифорнийския град Лагуна Бийч на стойност 4 млн. USD.

2. Бил Гейтс

Къщата на богаташа се смята за една от „най-умните” на планетата. Колко са устройствата в имота може да каже единствено неговия собственик. Системата за управление контролира микроклимата в къщата и създава оптимални условия за живот на обитателите му. Всеки гост на Гейтс получава RFID чип, който контролира всички необходими устройства със самото приближаване на притежателя им – отключва врати, пуска осветлението, специална система пръска аромат в съответствие желанията на госта. Дори фонтанът във вътрешния двор започва да работи, когато човек се приближи към него. Гостът може да влезе само в тези помещения, за които собственикът е дал разрешение. Гостите биват следени от видеокамери, но при появата на Гейтс те се изключват автоматично.

1. Карлос Слим Елу

Той е собственик на една от забележителностите на Ню Йорк – къщата „Дюк Семанс” на 5-то Авеню. Магнатът е купил имота срещу 44 млн. USD. Това е била най-скъпата сделка на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк за 2010 г. „Дюк Семанс” е построена през 1901 г. От тогава сградата е сменяла няколко пъти собственика си. Къщата е реновирана, но е запазила оригиналната си фасада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 0 Отговор
    В три кладенци имам по хубава
  • 2 Дам

    8 0 Отговор
    В случая, по принцип е в British Columbia, BC.
  • 3 Унуфри

    30 1 Отговор
    Явно не сте ходили в Бояна ,Драгалевци ,Симеоново и тн, да не се окаже че най богатите хора са в Бг.
  • 4 Покрив и храна,другото е чалга

    16 2 Отговор
    Ала бала ...на Бъфета е супер....хубава уютна къщурка ...ако имаш сто спални дали има смисъл...мойта на село е с четири,на 90 години с гредоред има място и мишките да притичват...
  • 5 Тест

    5 0 Отговор
    Къщата, която продадохме на село беше по-добра. На 2ра главна, на асфалт, 2 декара имот с УПИ. Влизаш и живееп.