21 Август, 2018 16:05 4 853 3

Цените на жилищата от съветско време

  • латвия-
  • рига-
  • жилища-
  • ссср
Цените на жилищата от съветско време - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищата в Рига, построени по време на СССР, поевтиняват. През юли те са се обезценили с 1% спрямо юни, сочат данните на латвийската Асоциация на брокерите на недвижими имоти (LANIDA).

В центъра на Рига стойността на квадратен метър жилищна площ отчитат ръст от 6%, а в Рижкия регион - 0.2%. Относно имотите ново строителство в центъра на латвийската столица, увеличението е 5%, а в покрайнините се регистрира спад от 1%. В Юрмала - туристическата столица на Латвия, цената на новопостроените имоти се е увеличила с 4% . По данни на водещи строителни фирми в началото на юли цената на квадратен метър при новостроящите се жилища е била 2760 EUR в центъра на Рига и 1380 EUR/кв.м в съседните квартали. В Юрмала стойността е била 2700 EUR/кв.м.

Що се отнася до вторичния пазар, то там през юли сделки са се сключвали на нива около 1460 EUR/кв.м в центъра на Рига и 780 EUR/кв.м в останалата част на града. Къщите се предлага средно срещу 1130 EUR/кв.м в градската част и 900 EUR/кв.м в предградията. В Юрмала може да се купи къща срещу 1400 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ефтини сензации

    9 1 Отговор
    Новина предизвикваща само и единствено преместване в другия крачол.
  • 3 Кмета на Рига

    7 1 Отговор
    Тъпо и безсмислено. Бла бла