Last news in Fakti

22 Август, 2018 06:21 6 459 2

Когато не искате да плащате за наем на жилище

  • сащ-
  • наем-
  • жилище-
  • пари
Когато не искате да плащате за наем на жилище - 1
Снимка: Shutterstock

Пътуването с часове от и до работното място е нещо обичайно в повечето региони на САЩ. Хората се опитват да съкратят това време като си намерят жилище под наем максимално близо до работното място. Определящо, разбира се, е цената. Някои до такава степен не успяват да свържат двата края, че са готови да наемат жилище извън града, в който работят. Подобна е ситуацията с 30-годишния американец Дани Финли. Всяка сутрин той става в 4.30 ч., за да може да стигне на време на работа. Пътува от малкия калифорнийски град Диксон до офиса си в центъра на Сан Франциско. Разстоянието, което минава всеки ден в двете посоки, е 220 км. Пътят му отнема 4 часа в денонощие. Изчислено в рамките на една година той прекарва 1000 часа на път или 43 денонощия.

Основната причина да губи толкова време е сравнително ниският наем, който плаща за къщата, разположена извън огромния град. Средният разход на живот в Сан Франциско е 62% по-висок от този за САЩ. Средният наем на жилище е 4500 USD. За сравнение, в Ню Йорк и Бостън, той е съответно 2950 USD и 2750 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FRTSSMVSMNIVMNVLNS

    5 0 Отговор
    Робски живот ...
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    На този не му остава вечер време за една ракия да изпие !!!