22 Август, 2018 11:33 2 396 1

Град с много нови жилища и хотели

  • гърция-
  • хотели-
  • жилища-
  • ново строителство
Град с много нови жилища и хотели - 1
Снимка: Shutterstock

За последните две години и половина в центъра на Атина са се появили близо 1000 нови хотелски стаи. В същото време 750 стаи, които са спрели работа сред кризата, са започнали отново дейност. В етап на строеж към средата на 2018-а са 400 хотелски стаи.

Ръст има и при отдаването под наем на жилища. За последните три години техният брой се е увеличил с 239%, сочат данните на местни агенции за недвижими имоти. От тях 72% са на хотелски принцип и са със статут 4 звезди.

Стремително расте делът на жилищата, които се отдават чрез платформата Airbnb. Гръцките власти трябваше да пуснат още в началото на текущата година система, отчитаща приходите и съответно данъкът, който собствениците на имотите трябва да плащат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    0 1 Отговор
    750 стаи,които спрели работа след кризата,започнали отново дейност.Те ,стаите.Браво за куража им.