22 Август, 2018 21:43 3 401 3

Велинград с обновен водопровод

  • водопровод-
  • подмяна-
  • велинград
Велинград с обновен водопровод - 1

Подменени и превключени са двата главни водопровода „Суха Лъка“ и „Клептуза“ в централната градска част на Велинград. Те са от изключително голямо значение за гражданите, защото ще подобрят водоснабдаяването, ще намалят загубите на вода и рисковете от аварии. Изграден е и нов канал, какъвто не е имало до сега. Средствата за подмяната са от бюджета на община Велинград, тъй като не са били предвидени в проекта.

След смяната на водопроводите и изграждането на канализационната система, строителите подреждат и паважните настилки по бул. „Съединение“.

Новата и модерна визия на центъра ще бъде готова до 1 септември, когато е кулминацията на празниците по случай 70 години от създаването на Велинград и 10 години от получаване на приза SPA столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    Те и Габрово имат обновен водопровод, но вече не пият вода от чешмата. Проблемите им започнаха откакто им смениха тръбите. Да пожелаем на Велинград по-добра вода.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рони

    1 2 Отговор
    То ремонт, то чудо! То не бе една настилка, то друга и накрая трета, която вече хлопа под краката. Значи ще чакаме ремонт след официалното честване. Нещо до болка познато!
    Превръща се в Банско, хотел до хотела. Жалко за красивото градче.