25 Август, 2018 09:33 2 581 0

Една уникална сграда от уникален архитект

  • хадид-
  • малта-
  • небостъргач

Новата най-висока сграда на остров Малта ще се намира в Пачевил. Уникалното на 112-метровата постройка обаче е, че архитектура й е дело на знаменитата Заха Хадид, която почина през 2016 г. и е известна с футуристичните си сгради из цял свят.

Проектът Меркюри Тауер е 31-етажна сграда. Постройката ще е с 14.5 метра по-висока в сравнение със сега съществуващата Пормотасо Бизнес Център, която се смята за най-високата към момента.

След смъртта на Хадид работата по проекта, чиято разгъната застроена площ е 24 500 кв.м, е продължена от Патрик Шумахер. От 1 до 9 етаж небостъргачът ще включва жилища, а на горните 19 етажа - ще се помещава хотел. Преходът от жилищната към хотелската част ще бъде обозначен външно с леко пречупване на сградата. Три етажа са отделени за почивка и развлечения. На покрива ще има басейн с изглед към морето. В подножието на небостъргача ще бъдат разположени фонтан, бар, кафене и магазини.

Според специалисти, от проекта най-вероятното ще се заинтересуват международни инвеститори. Такива няма да е трудно да бъдат намерени, като се има предвид, че 80% от луксозните имоти в Малта са собственост на чужденци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА