Last news in Fakti

31 Август, 2018 15:16 7 400 8

Лошите съседи могат да провалят сделка с имот

  • съсед-
  • покупка-
  • жилище-
  • свада
Лошите съседи могат да провалят сделка с имот - 1
Снимка: Shutterstock

Двата най-важни фактора при покупката на жилище са локацията и цената. През последните години облаче все по-голяма тежест имат фактори като наличие на място за паркиране или гараж и ... кои са съседите. Близо 30% от собствениците на жилища във Великобритания живо се интересуват кои ще са съседите им преди да решат дали да придобият даден имот или не, сочи проучване на компанията Gocompare.

Най-много британците се карат заради високата музика – 40%. Втората причина, с 25%, е лаят на кучето на съседа. За 16% от съседите оставеният боклук на стълбите е достатъчна причина, за да се скарат със собственика на съседния апартамент. Нанесени щети по имота или автомобила на съседа са причина 10% от хората да се карат. Липсата на паркомясто може скара 4% от съседите.

Всички тези фактори могат да повлияят върху решението на клиента да купи дадено жилище. Оказва се, че 48% от потенциалните купувачи ги отблъсква наличието на боклук в двор. 43% заявяват, че няма да купят даден имот, ако той се намира в сграда с неподдържани общи части, а 37% в никакъв случай няма да придобият жилище, ако в съседство друго се отдава под наем на студенти.

Добрата новина се състои в това, че почти половината от анкетираните, признават, че отношенията им със съседите не са просто добри, а дори приятелски. Много от респондентите разказват, че често навестяват дома им, когато те са почивка, за да поливат цветята или да нахранят домашния им любимец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е.Николов

    20 1 Отговор
    Тормоза от шума от съседи може да ти стъжну живота.крайно време е в България това да се реголира по строго. Един лентяй или деградант може да остави цял вход буден.
  • 2 опит

    9 4 Отговор
    Винаги говорете със съседите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тъп

    13 6 Отговор
    Те за това ви редя че ДОМ е само къща с двор.Не хапартамент тип студ. общежитие.Дето чуваш и комшията че люби жена си.Че другият комшия праи ремонт и т.н.КЪЩА,КЪща и пак къща.Хапратаментите са удобство за панелните таласъми и мързеливците.Домът е къщата и е скъпо удоволствие и за купуване и за подръжка.!!

    Коментиран от #6

  • 5 Пиниза

    3 0 Отговор
    От време оно е казано,че преди да строиш къща или да купуваш такава,питай най напред кои са съседите.
  • 6 Умен

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тъп":

    И при къщата има голяма вероятност съседа да е идиот. Като вземе 4-5 кучета да ти лаят денонощно ще запееш друга песен. Или пък съседа струпа дърва или нещо друго на оградата между двата двора, което да доведе до събаряне на оградата в твоя двор. Или пък реши да гледа прасета и при всеки лек полъх лятото да ти мирише на тор. Все реални истории са това.
  • 7 гост

    4 0 Отговор
    В България хората изпростяха, има наплив на салато-ракиени чалгари. Дали къща или апартамент вече е все тая. Много селяндури се преселиха в градовете носейки със себе си ниска култура, простотия, вредни навици. Не визирам работливите и образовани хора от село които са много малък %.
  • 8 Гост

    5 0 Отговор
    Къща за стотици хиляди бонбони, но съседската бедна, наследствена. Неподдържана. И съседката окъса красиво нацъфтелите, натежали от розов цвят клони на скъпата ябълка, която посадихме, защото влизали с една-две педи в двора и. Дори не и казах, че я видях счупи клоните. Завистта изгаря. Ноо, не сме равни това е. Едни се раждат с пари, други забогатяват от труд или кражби. Какво правят ония, които само завиждат? Нищо. Затова гледат отстрани. Жалко че не е така разделена държавата, че кварталите да са само за бедни и само за богати. Това би било просто превъзходно. Поне ще живея на хубава улица, а сега с беднюгите завистливи и мързеливи, които дори българския не говорят правилно, а искат ли, искат...