3 Септември, 2018 13:30 2 308 0

Ураганът не успя да опустоши този имотен пазар

  • ангила-
  • ирма-
  • ураган-
  • пазар-
  • възстановяване
Ураганът не успя да опустоши този имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Остров Ангила, който се намира в източната част на Карибско море, беше едно от най-пострадалите места от урагана „Ирма”. Независимо от това цените на имотите от миналата година досега се увеличиха с 25%-30%. Напълно обзаведен апартамент тип студио deluxe се търгуват срещу 750 000 USD. Цените могат да достигнат до 10 млн. USD за къща с разгъната застроена площ от 880 кв.м. с пет спални, пет бани и басейн.

Ангила привлича купувачи предимно от САЩ и Канада, особено инвеститори от Чикаго и Торонто. Също така има и клиенти от Великобритания и Европа (Италия, Швеция). Най-популярните места сред чужденците са Shoal Bay, Meads Bay и Barnes Bay. Те придобиват имоти не само с цел собствено ползване, но и с цел отдаване под наем. За придобият имот в Ангила чужденците трябва да подадат заявление за получаване лиценз за право на собственост върху земята. Таксата на заявлението е 400 USD, а процедурата, която включва и интервю с представители на местната власт, банки и други организации, отнема от два до три месеца.

Чужденците не могат да купуват парцели по-големи от 0.2 хектара. Площта на новата къща не трябва да надвишава 185 кв.м., а срокът на строителство не може да надвишава 18 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА