Last news in Fakti

3 Септември, 2018 17:06 2 472 2

Наемите привличат все повече инвеститори в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • инвеститори-
  • чужденци-
  • наем
Наемите привличат все повече инвеститори в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

В края на първото полугодие на текущата година чужденците на пазара на наеми в британската столица достигнаха 12%. За сравнение, през същия период на миналата година техният процент е бил 7%, сочат данните на компанията Hamptons International.

Brexit доведе до поевтиняване на британския паунд, което направи местните имоти по-привлекателни за чуждестранните инвеститори. Те са привлечени от възможността да спечелят от отдаването под наем на жилища в Лондон, особено като се има предвид, че е налице високо търсене от страна на наематели.

Дисбалансът между търсене и предлагане доведе до това средните наемни нива да достигнат 2100 USD на месец. Това е най-високият показател от 2011 г. и надвишава със 72% средно ниво за цяла Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГледнаТочка

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: чужденците на пазара на наеми в британската столица достигнаха 12%. За сравнение, през същия период на миналата година техният процент е бил 7%" - Миленче, а по абсолщтна стойност кои са повече, 12-те процента от тази година или 7-те проента от миналата година? Я провери и ще разбереш, че извода от тази новина не е покачване на чуждите инвеститори а спад на консуматорската сила на местните след Брекзит. Същото е и с инвестициите от БГ Емигранти в България - не нарастват, просто бизнес инвестициите към родината -спадат.
  • 2 Филип ll

    1 0 Отговор
    Движите два дни назад с преводите от английската преса. Днес публикациите са за най-острия месечен спад на цените на имотите в Англия, и най-много цените падат в Лондон. Не бих се изненадал ако това излезе като новина към четвъртък.