Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 18:41 1 488 4

Как строителният надзор да е по-ефективен

  • строителство-
  • надзор-
  • промени-
  • идеи

Предложения се приемат до 23 ноември

Как строителният надзор да е по-ефективен - 1

До 23 ноември, сформираната в МРРБ работна група, трябва да предложи идеи за промяна в законодателството, чрез които строителният надзор да стане по-ефективен. Информацията беше оповестена след среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и ръководството на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Включените в работната група експерти извършват преглед на нормативната уредба и трябва да предложат изменения, чрез които дейността на лицата и фирмите, упражняващи строителен надзор, да се регулират по-добре.

„Необходимо е да помислим как заедно да направим процеса работещ. Отворени сме за идеи и ако имате предложения ще очакваме да ни ги предоставите”, каза още регионалният министър. Коментирана беше и нормативната уредба относно строителството. Министър Аврамова напомни, че в МРРБ е създадена работна група, която има за задача да разработи концепция за промяна в законодателството по отношение на инвестиционния процес.

По време на срещата бяха дискутирани квалификацията на кадрите и нормативни промени, чрез които да се завишат изискванията за получаване проектантска правоспособност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    3 1 Отговор
    Парите за подкупи да минават по куриерска фирма - за да не се разкарват хайваните!
  • 2 боцмана

    4 1 Отговор
    Ефективен може да бъде само и единствено ако не е корумпиран.
  • 3 Емил

    5 0 Отговор
    Надзора чака пари от инвеститора - за какъв контрол говорим?! Надзора има право само на ПЛАХИ ЗАБЕЛЕЖКИ и указания как да се прикрият недостатъците!
  • 4 ормв

    0 0 Отговор
    ела те в Русе на ул. Вискяр п-на да им видите творческото извращение.