12 Ноември, 2018 18:25 3 217 3

„Златната виза” се оказа златна за Португалия

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции

Двойно повече инвестиции благодарение на програмата

„Златната виза” се оказа златна за Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 74 млн. EUR са вложили през октомври т.г. чуждестранни инвеститори в Португалия чрез програмата „Златна виза”. Това е двойно повече в сравнение със септември по данни на Foreigners and Borders Service. През миналия месец 125 чужденци са получили португалски паспорти, като 118 от тях са благодарение на покупката на недвижим имот в южната страна, а 7 в резултат на инвестиции в икономиката.

От началото на програмата през 2012 г. 6687 чужденци са получили златни визи. От януари досега са дадени 1134 визи. За сравнение, за цялата минала година техният брой е бил 1351, а за 2016-а – 1414 броя.

По отношение на националностите, получили златни визи, най-голям е броят на китайците – 3981. На втора и трета позиция са бразилците и гражданите на ЮАР, съответно 608 и 265 визи. Турците и руснаците са с 264 и 232 визи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SDECHEV

    5 2 Отговор
    PASTE COPY ДА НАПРАВЯТ НАШИТЕ ВИЗИОНЕРИ ОТ ПАРЛАМЕНТА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нане

    1 0 Отговор
    Ей така се прави, а не като нашите продажници от ДАБЧ... смешници