29 Ноември, 2018 11:37 3 597 1

ОАЕ привлича повече чужденци

  • оае-
  • виза-
  • чужденци-
  • инвестиции

Петгодишни визи за тези, които инвестират в имоти

ОАЕ привлича повече чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Чужденците, които инвестират над 1.4 млн. USD в недвижими имоти в Обединените Арабски Емирства, ще получат 5-годишна виза за пребиваване. Единственото условие е, че жилището или къщата трябва да бъдат купени без ползването на ипотечен заем. 10-годишни дългосрочни визи ще има за тези чужденци, които инвестират в икономиката на ОАЕ не по-малко от 2.7 млн. USD.

Също така се обмисля издаването на 5-годишна виза за предприемачи и 10-годишна за учени и изследователи. Студенти с доказани постижения ще могат да остават в страната в продължение на 5 години.

Мерките са предприети с цел подобряване ситуацията на пазара на недвижими имоти в ОАЕ, чието влошаване през последните години се дължи основно на обезценяването на петрола. През септември властите приеха закон, даващ жителство на пенсионери, които купят имот на стойност над 545 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    7 0 Отговор
    има и по цивилизовани държави, на тези един ритник,а не да купиш имот, все едно няма как да живееш като нормален човек в талибанска държава.Все ще има атентати и убийства, както и в Саудитска арабия...