Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 11:30 3 037 7

Парцелите в Германия поскъпнаха с до 350%

  • германия-
  • парцели-
  • строителство-
  • цени

В източната част на страната поскъпването е по-бързо от западната

Парцелите в Германия поскъпнаха с до 350% - 1
Снимка: Shutterstock

Средно със 67% са поскъпнали парцелите за строителство в Германия в периода 2008-2018 г. На места обаче ръстът е главоломен. Най-силно поскъпване се регистрира в Дюселдорф – 355%, отчитат анализатори от швейцарската компания Empira. Те не регистрират фактори, които да стопират този процес, така че, според тях, повишаването на цените ще продължи, особено в големите германски градове.

За разглеждания период поскъпването се е реализирало с по-бързи темпове в източната част на Германия, отколкото в западната. В ТОП 5 на класацията на Empira попадат три града от Източна Германия – Йена, Лейпциг и Ерфурт.

В същото време в северната част на страната имотите показват висока доходност, която ще се запази в дългосрочен план. Тук влизат градове като Хамбург, Бремен, Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххаа

    8 5 Отговор
    На немеца му се епм с тази еврейска баба.
    Това е защото средностатистическият немец е по-елементарен от афганистански мигрант.
  • 2 Дарко

    5 5 Отговор
    Още може! Докато Германистан стане 1 млрд. души колкото Индия и Китай.
  • 3 Евреин Сорос и неговата Меркел

    12 3 Отговор
    Спетември 1943 г. Химлер долага на Хитлер: "Ако загубим войната, евреите ще унищожат Германия".
  • 4 Меркел

    6 3 Отговор
    Трябва да осигурим парцели за бежанците.
  • 5 Гостенин

    5 0 Отговор
    Всичко е вече само за богатите!
    Имоти, които преди 5-6 години струваха между 150 и 200 хиляди евро сега струват между 500 и 800 хиляди евро при почти непроменени заплати... С около 1900 евро средна нетна заплата в Германия няма кой вече да си позволи такъв имот!
    Но и тук нещата не са много по-различни... Апартамент в София преди няколко години примерно 70-80 хил. евро, сега същият започва от 150 хил. евро нагоре!

    Коментиран от #6

  • 6 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гостенин":

    Няма да се притесняваш! Ще си живееш под наем цял живот! Ако, не можеш да си плащаш наема има приюти. Ако, и там не те вземат под мостовете има свободни места!:) Ще се радвам да се запознаем!:)
  • 7 Мял 🤗

    0 0 Отговор
    Слдколедко😊