Last news in Fakti

6 Май, 2019 16:21 2 567 4

Прага: С 18.2% по-скъпи жилища

  • прага-
  • чехия-
  • жилища-
  • строителство

Ръстът се отнася за апартаментите ново строителство

Прага: С 18.2% по-скъпи жилища - 1
Снимка: Shutterstock

С 18.2% се е увеличила цената на жилищата ново строителство в Прага през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Тенденцията на поскъпване ще продължи прогнозират анализатори от консултантските компании Trigema, Skanska Reality и Central Group. От юли 2015 г. досега в сегмента се наблюдава ръст от 88%.

Една от основните причини за ръст в цените е липсата на нови проекти. Независимо от високото търсене, за първите три месеца на годината предприемачите са продали едва 1200 жилища. Очаква се през 2019-а да се сключат най-малко сделки от 2012 г. досега.

Причината за малкото нови проекти е сложната процедура по получаване на разрешително за строеж. Единствено в случай, че на пазара се появят няколко крупни проекта в средния ценови сегмент, може да се задоволи търсенето и да се спре поскъпването на имотите, смятат експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ой

    12 7 Отговор
    А у БГ вече няма кой да плаща
  • 2 балон

    2 7 Отговор
    след София, нашите алчни банки, брокери и строители се преместиха в Прага и веднага и там надуха нов страшен имотен балон, който всеки момент ще се спука!

    Коментиран от #4

  • 3 дам

    0 0 Отговор
    В Прага в следващите 5 години, апартаментите ще се повишат с поне 50%
  • 4 гочето

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "балон":

    Все едно и също драскаш,ставаш досаден!Къде е Чехия...къде е България? ЧЕТИ там е трудно да стройш!!!Тук Стройтелството е като ходенето по голяма нужда в Индия....Където ти дойде.Има логика там да поскъпва!А тук ....тук скоро ще ядете дървото!