Last news in Fakti

8 Май, 2019 09:26 4 707 8

Хиляди жалби от съседи в ДНСК

  • софия-
  • днск-
  • строеж-
  • законност

Само десетина обекта са премахнати за 15 месеца

Хиляди жалби от съседи в ДНСК - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 4900 е броят на подадените от граждани жалби и сигнали в София към ДНСК. При повечето от тях става дума за обекти от 4-та до 6-та категория. Това означава, че премахването им е от компетенцията на районните администрации.

От началото на 2018 г. до днешна дата са премахнати 10 незаконни постройки. Сред тях покривна тераса в район „Витоша“, временна постройка кафене в „Красно село“, стопанска постройка в Долни Богров, надстройка към съществуващи гаражи, а също и приобщаване на коридор към един от апартаментите в жилищен блок. В кв. Гниляне е било премахнато и нелегално водопроводно отклонение.

Що се отнася до случая с къщата „кацнала” на покрива на столичната улица „Минзухар” то ДНСК са проверили документите в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) към Столична община и в район „Лозенец“. Установено е, че жилищната сграда е въведена в експлоатация от органите на ДНСК през 2000 г., съобщиха за „Монитор“ от строителния контрол. При проверката в НАГ не са представени строителни книжа и документи за изпълненото строителство на покрива на сградата. На 7 май не е осигурен достъп за оглед на място, уточнява „Монитор”. Предстои установяване на извършителя и собственика на строежа, както и издаване на заповед за осигуряване на достъп до недвижимия имот по административен ред, а при необходимост и със съдействието на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 найвече завистливо

    21 12 Отговор
    завистливо, крадливо долно племе

    Коментиран от #2, #5

  • 2 e36

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "найвече завистливо":

    хаха и на тебе ли ти бутнаха някоя къща боко
  • 3 Нито 1 постройка не е законна в бегето

    7 1 Отговор
    Сичко е за събаряне

    Коментиран от #4

  • 4 Баш Батка

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нито 1 постройка не е законна в бегето":

    Не знаеш колко си прав, скоро само ще започне да убива хората ако не се бутне.
  • 5 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "найвече завистливо":

    Значи всеки да си прави каквото иска, така излиза според теб? Ако жалбата е несъстоятелна то няма да има заповед за събаряне/отстраняване. Ама според теб идва мутрата и си загражда някоя градинка, прави един навес, слага скарата и започва да пуши на 5м. от терасата ти и това е добре за теб? Има си закони и не е толкова трудно да се мине по реда с архитектурен план и ПУП, но всеки се прави на тарикат и преустройва каквото си поиска.
  • 6 Селяндур

    11 0 Отговор
    Твърде много станаха софиянците и сами ще се прецакат. Който е купил и иска да се махне, вече не може да продаде.
  • 7 Ганю

    4 0 Отговор
    Продавам десет апартамента в София! Изгодно! 530€м²
  • 8 Саша барон коен

    1 0 Отговор
    В тоя блок зад ИсУЛ, живееше една съученичка.!.