Last news in Fakti

9 Май, 2019 11:37 16 840 13

Италия: Продават 100 къщи за по 1 EUR

  • италия-
  • къщи-
  • евтини-
  • цена

Новият собственик се задължава да ремонтира имота в рамките на 1 година след придобиването

Италия: Продават 100 къщи за по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Общинските власти на италианското градче Мусомели, разположено на юг от Сицилия, продават 100 къщи само за по 1 EUR. В най-скоро време се очаква на промоционалната цена да бъдат пуснати още 400 недвижимости.

Градчето е разположено сред средновековни замъци и няколко древни църкви. Преди да успее да се наслади на всичко това, обаче новият собственик ще трябва ремонтира купения „за без пари” имот. На разположение в града са инженери и архитекти, които помагат на новите собственици при реставрацията на новия им дом.

Целта на мисията е да се увеличи населението на Мусомели до 11 000 души. Разбира се, има и допълнителни изисквания към кандидат купувачите. Новите собственици трябва да ремонтират в рамките на една година от покупката имота, за да не загубят залога от 5000 EUR, който дават при сделката. По предварителни разчети ремонтът ще струва около 1000 EUR/кв.м. Другите разходи са таксите по прехвърлянето на собствеността и данъците, които са в размер от 2500 до 4050 EUR.

За да привлекат още повече купувачи, италианското градчето е създало многоезичен сайт, за да могат чуждестранните инвеститори да си изберат къща и да оформят по-лесно покупко-продажбата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия нормални ли са

    34 0 Отговор
    По предварителни разчети ремонтът ще струва около 1000 EUR/кв.м.
  • 2 Хаха

    22 3 Отговор
    Добра шега.
  • 3 Насо

    16 1 Отговор
    Всичко звучи хубаво ,но 1000 на квадрат за ремонт е...... Но пък то си пише заобиколен от Замъци и няколко църкви ,което ако се замислите си е уникално явно и селото е доста старо и всичките му къщи са такива.
  • 4 321

    27 1 Отговор
    Ей, големи хитреци тези италианци. Купуваш за къща 100 кв. за едно евро и 100 000 евро за ремонт. Да не би ремонта да включва бутане и нов строеж на къщата? В подобни забутани селца във всяка държава от западна Европа има къщи за по 200-300 евро кв.м. и то в добро състояние годно за живот. А около всяко има замъци и църкви. За половината от тия пари си вземаш декар двор и строиш къща в някое търновско село - разположено между замъци и църкви - а с остатъка от 50 хил. евро, за следващите 10 години си имаш по едни 1000 лева на месец за да си живееш.
  • 5 Бг реалист

    13 0 Отговор
    Нашите управници да вземат пример! И без това, най-вероятно ще се опитат да ни "набутат" хиляди мигранти! Ето ти "пресявка"! Не само да искат да живеят по-добре, но и да допринесат с нещо за това!
    Ало, политиците!!!
  • 6 Анонимен

    13 0 Отговор
    Инженерите и архитектите само чакат да се облажат от проектите за ремонт.
  • 7 Will

    15 0 Отговор
    На юг от Сицилия е в морето бе неграмотни джурналя!
  • 8 Ива

    10 0 Отговор
    Абсолютно неграмотно написано! "На юг от Сицилия"?! Сицилия е остров, на юг няма села. Островът е заобиколен от вода. Селото, за което говорите се намира на остров Сицилия в централната част. Ако е на юг от нещо, то е на юг от Палермо
  • 9 КОЧА

    0 4 Отговор
    ГРАНДЕ МАФИЯ ИТАЛИАНА --НОН РУБАТЕ НОСТРИ СОЛДИ -СИАМО ПОВИРИ ДЖЕНТЕ --ГРАЦИЕ -ПЕНСАТЕ БЕНЕ КОЗА ФАТТЕ -ПО ЕССЕРЕ ТАРДИ УН ДЖОРНО ПЕР ВОИ ----ГРАЦИЕ - ДЕЗГРАЦИАТИ .....
  • 10 007

    4 1 Отговор
    #9, Кo кaза ко? :-о
  • 11 Грухчо белята

    3 0 Отговор
    Ма там е земетръсно бре (като в София)
  • 12 Алексей Сергеев

    1 3 Отговор
    Най-вероятно ще дойдат руснаци, ще купят имоти, ще докарат евтини строители за ремните и половината от новите собственици ще бъдат шпиони от тайните служби
  • 13 ФатмакЪ

    7 1 Отговор
    Някоя от къщите има ли асансьор? За един михлюз питам...