9 Май, 2019 10:37 3 149 1

Богаташите купуват имоти въпреки Брекзит

  • великобритания-
  • лукс-
  • имоти-
  • чужденци-
  • покупка

Най-висок наплив на купувачи от 10 години насам

Богаташите купуват имоти въпреки Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Първото тримесечие е било необичайно активно за купувачите на луксозни имоти, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Подобен наплив на богати купувачи от цял свят не се е наблюдавал от първото тримесечие на 2014 г. Първите три месеца на текущата година се отличават и с максимален брой предложения за последното десетилетие.

Бумът при продажбите доведе до ръст от 6% при продажбите в периода януари-април в сравнение със същия период на миналата година. „Това несъмнено е добра новина. Все пак трудният процес по излизането на Великобритания от Европейския съюз в края на 2018 г. буквално теглеше към дъното местния пазар на недвижими имоти”, припомнят анализатори.

Наблюдава се и ръст в търсенето на студентски жилища. „Икономиката на Лондон продължава да доказва своята устойчивост, независимо от негативния политически оттенък, който носи Брекзит. В допълнение към рекордно високото ниво на заетост на населението през последните 12 месеца се наблюдава истински наплив на компании, които си търсят офиси в центъра на британската столица”, казва Том Бил от Knight Frank.

В цяла Великобритания, и особено в Лондон, потенциалните купувачи се забавиха с придобиването на луксозни имоти в разгара на преговорите по Брекзит. Но сега, когато крайният срок по излизането е отложен за 31 октомври, като че ли богатите клиенти продължават да сключват сделки на определената от продавача цена.

На пазара на луксозни имоти във Великобритания след няколко годишен ценови спад отново се наблюдава ръст на клиенти. Това касае най-вече тези инвеститори, които могат да спечелят от евтиния паунд, като например американци и представители на други държави, в които основната валута е доларът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    0 0 Отговор
    Купуват, щото преди не са могли да си го позволят, само че в бг не става, щото нема хора.