Last news in Fakti

23 Май, 2019 19:27 3 040 10

Строят училище в село Биркова

  • биркова-
  • училище-
  • копка

В него ще учат 250 деца от 9 населени места

Строят училище в село Биркова - 1

„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската просвета и култура, направихме първата копка на новата сграда на ОУ „Петър Берон“ в с. Биркова. Тук ще се образоват и възпитават 250 деца от съседните 9 населени места. Благодаря за подкрепата на Правителството за отпуснатите средства, с които ще реализираме един проект, изостанал с години, поради липса на финансиране. Ще продължим да инвестираме в тази посока и да създаваме все по-добри условия, в които нашите деца да растат и да се образоват от детската градина до средното си образование.“ С тези думи кметът на община Велинград д-р Костадин Коев направи първата копка на новото училище.

Към настоящия момент в ОУ „Д-р Петър Берон” се обучават 108 деца от село Биркова и съседните населени места. Условията за учениците са изключително неблагоприятни.

Поради недостатъчния брой на класни стаи, настоящото учебното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за строеж на нова сграда, но поради липса на средства, проектът не е бил осъществен.

Припомняме, че благодарение на правителството бе изградена и нова детска градина в с. Драгиново

Предстои реконструкция на детската градина към ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Строят училище в село Биркова

Строят училище в село Биркова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клюкар

    18 0 Отговор
    Ако на шест месеца има избори, много работи се направят.
  • 2 8333

    9 2 Отговор
    Преди 1989 имаше във всяко село читалищр, кино, училище,. Нищо не се запази а се унищожи, сега преди изборите борисов много прави. Това училище като го гледам след 5 години ще е готово, какеи хора се вихрят заради едни положени основи
  • 3 Онзий

    11 0 Отговор
    От 30 г чета подобна статия.Живея в не голям град вкойто преди 40 г имаше 4 основни училища4-5 класа с по 30-33 деца ,а сега са 2 ос. с3-4 класа с едва 20 деца.Вцялата община има Едно селско училище и десетки затворени.
  • 4 JPower

    12 7 Отговор
    И двете села са помашки, с. Биркова е с 442 шалвара,а другото с 4805 . Изводите си ги правете сами!!! С нашите пари се създават такива, като Хасан,сиян и останалите чалми тук!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Чифликчия

    8 0 Отговор
    « браво»
    То сякаш правителството лични средства даде!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 JPower

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тия са с българско и турско гражданство и не са никакви българи!!! Това,че живееш в България,не те прави българин... най-малкото,че се турчеят,а живеят на наш гръб!!!

    Коментиран от #9

  • 8 иванов

    5 1 Отговор
    ТОЙ ЦЕЦКО ТУКА БЕ , ЯСНО 100 ЕВРО КВАДРАТА .
  • 9 Дедо ви

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "JPower":

    Не сте прави. Помаците са по българи и по-добродетелни от много българи. Българомохамедани. В допълнение една друга тема - и във Волжка България най-разпространена религия е била форма на исляма ...
  • 10 Mmm

    0 0 Отговор
    Детската градина в с. Драгиново беше направена предизборно! От Цв. Цв.! Всичко в тази държава се прави така!!! Дано възмездието дойде скоро!