28 Юли, 2016 22:36 1 927 1

Заловиха 9 милиона къса цигари на "Кулата"

  • заловиха-
  • милиона-
  • къса-
  • цигари-
  • кулата

Щетата за бюджета е около 2 милиона лева

Заловиха 9 милиона къса цигари на "Кулата" - 1
Снимка: Агенция Митници

Над  9 000 000 къса контрабандни цигари задържаха при съвместни действия служители на Агенция „Митници" и Гранична полиция на ГКПП Кулата. Цигарите са открити в камион с полска регистрация, влизащ в страната от Гърция.

Митническите служители от „Пътни такси и разрешителни режими" селектират камиона за проверка, тъй като превозното средство  попада в рисков профил на митниците и органите на гранична полиция. Камионът е сканиран, при което се установява необичайна плътност за превозвания товар - части за вентилатори.

При разтоварването в камиона са открити 914 мастербокса с общо 46 000 стека ( 9 139 200 къса) цигари от марката BRASS.

При незабавни съвместни действия на служителите на Митница Югозападна, Гранична полиция - РДГП Смолян, под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград, камионът е задържан в Митническо бюро Кулата.

„Шофьорът, полски гражданин, е задържан за 24 часа и предстои привличането му по чл. 242 от НК", заяви на съвместен брифинг по повод задържането Георги Мадолев, прокурор в Окръжна прокуратура Благоевград.

„Това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на ГКПП Кулата през тази година.", каза пред журналистите Деян Моллов, директор на РДГП Смолян.

„Стойността на  дължимия акциз за укритото количество е около 2 000 000 лева", заяви началникът на Митница Югозападна Георги Александров и допълни, че откритите цигари, са от марка, която не е регистрирана в България.

„Днешното задържане е илюстрация на добрата работа на съвместните екипи, с участието на МВР, Гранична полиция и Агенция „Митници", за противодействие на контрабандата в района на Благоевград", заяви Петър Зашев, заместник-директор на ОД на МВР - Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛУПОСТИ

    0 0 Отговор
    АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ САМА Е ЗАЛОВИЛА ЦИГАРИТЕ, НЕ Е СЪВМЕСТНА ПРОВЕРКА. ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ НЕ Е ПРЕДСТАВИЛА ИСКАНЕ ЗА СЪВМЕСТНА ПРОВЕРКА.

    ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ НЕ ХВАЩА НИЩО, САМО ПУСКАТ ЕМИГРАНТИ И РЕКЕТИРАТ ШОФЬОРИ И СИ ХОДЯТ С ПО 500 ЕВРО НА СМЯНА.
    АКО МОЖЕХА 100 ТИРА С ЦИГАРИ ЩЯХА ДА ПУСКАТ АМА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА МИТНИЧАРИ ТАМ.

    МВР Е МАФИЯ КАКВИ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ ????!??, АКО ЗАВИСИ ОТ ТЯХ ЦИГАРИТЕ ЩЯХА ДА СА В СКЛАДА НА НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ.