29 Юли, 2016 13:45 13 546 3

Пуснаха Мария, която уби изнасилвача си, срещу гаранция от 500 лева

  • стара загора-
  • мария-
  • боньо фаса-
  • изнасилване-
  • убийство
Пуснаха Мария, която уби изнасилвача си, срещу гаранция от 500 лева - 1
Снимки: БТА

Ученичката Мария Гиздева от Стара Загора, която уби с нож изнасилвача си Богдан Динев, излезе от следствения арест като свободен човек. Това стана малко преди 12 часа, след като изтече 72-часовото й задържане.

В 10 часа пред сградата на Окръжния съд в Стара Загора се събраха няколко човека с плакати със снимката на момичето, които поискаха то незабавно да бъде освободено. Тук дойдоха и родителите на Мария - Пенка и Денчо Гиздеви и брат й Георги.

Обвинението за умишлено убийство, което й бе наложено първоначално, бе променено в умишлено нанасяне на средна телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия. На Мария е наложена от прокуратурата мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв.

Факти.бг припомня, че в сряда в 10:29 ч. от тел.112 в полицията в града е получен сигнал от 41-годишна старозагорка, че е открила трупа на чичо си в дома му на ул. "Чая", както и множество следи от кръв. Установено е, че Боньо Фаса е починал от кръвозагуба в следствие на нанесени с нож множество порезни рани в областта на корема и слабините. За убийството му е задържано 18-годишно момиче от Стара Загора.

По-късно прокуратурата й повдигна обвинение.

Извършени са процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, претърсване. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на трупа, съдебно – медицинска на обвиняемата, психолого–психиатрична на обвиняемата, както и за изследване на веществени доказателства.

Извършителката на престъплението е установена часове след откриване на трупа при осъществена от нея комуникация с полицейски служител. Момичето е разказало пред полицаите, че се е срещнала с Боньо Фаса на 25 юли 2016г. Съобщила е и за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на убития.

Момичето няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя е работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното й място пострадалият Боньо Фаса е осъществил контакт с нея.

Момичето е привлечена като обвиняема за това, че на 25 юли 2016 год. в Стара Загора умишлено е умъртвила Богдан Стоянов Динев - Боньо Фаса. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    1 0 Отговор
    Надявам се скоро да паднат всички обвинения към момичето и да получи адекватна помощ. Въпросът е защо индивиди като този, който е с богато криминално досие и е изнасилвал и преди са на свобода. За подобни изроди трябва да се прилага най-тежкото наказание.
  • 2 Ранко

    2 0 Отговор
    Аз казвам че ще я осъдят...В България няма правосъдие.Ако обвиняемият е на някой висш държавник или с връзки из съда може и да не стигне до съд...Ще я покрият.Но тя е обикновенно момиче.Така че да се стяга....В България бандити. мутри .изнасилвачи.изнудвачи.крадци .убийци си живеят безнаказано.Имат покровителство от някъде.Затова не им пука че ще ги хванат.Хващат ги и ги пускат.И те продължават.Жалка държавица сме.А сега и мигрантите.да не ги обиждаме че им нарушаваме авторитета на бежанецццц
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Каква държава сме само, жертвите в затвора, престъпниците на свобода. Ако това умно момиче не беше свършила работата на полицията тая гад още щеше да е на свобода.