Last news in Fakti

6 Август, 2016 19:09 2 770 0

Aвтоджамбазите Омайски и Митко Горнобанския остават зад решетките

  • автокрадец-
  • омайски-
  • чочо омайски-
  • митко горнобанския-
  • коли
Aвтоджамбазите Омайски и Митко Горнобанския остават зад решетките - 1

Смятаните за топ автокрадци на София Чавдар Омайски-Капитана и Димитър Георгиев-Митко Горнобанския, които ченгета пипнаха "на калъп" да отмъкват Opel Corsa, остават зад решетките.

Заради богатото кримидосие на Омайски, който има предишна присъда за кражба на кола, както и осъждания за закана с убийство и принуда съдия Красимира Богданова го прати зад решетките. За постоянно в ареста ще е и аверът му Горнобанския, който му помогнал да задигнат Opelа по време на изпитателен срок на условна присъда също за кражба на автомобил. Съдийката беше категорична, че ако обвиняемите излязат на свобода, те могат да се укрият от правосъдието.

Това се разбра след заседание в Софийския районен съд, който разгледа мерките им за неотклонение.

Прокуратурата поиска най-строгата мярка - "задържане под стража" и след час и половина размисъл, съдия Красимира Проданова реши, че по-известните с прякорите си Омайския и Горнобанския трябва да останат в ареста.

Според разследващите в четвъртък, към 5:30 ч. сутринта в столичния квартал "Лагера" полицаите Борисов и Марков виждат Омайски и Георгиев с маски и качулки да се въртят около бяла кола. И след като отиват при тях за проверка, Омайския блъска с вратата на колата единия полицай и опитва да избяга. Горнобанския пък предлага на полицаите 1 000 лв. подкуп, за да се измъкне.

И двамата са арестувани и обвинени в опит за противозаконно отнемане на кола. Според защитата прокуратурата няма никакви доказателства за вината на двамата.

"Не сме крали опела ("Опел Корса"-бел.ред.). Станало е объркване.", каза пред репортери Горнобанския. Адвокатите им Благой Блажев и Йордан Киров реторично попитаха МВР и прокуратурата дали техните клиенти са най-големите автобандитите в София и поискаха обвиняемите да бъдат пуснати на свобода без мерки за неотклонение.

Съдът прие обаче, че на този етап от разследването има достатъчно данни, за да се изведе обосновано предположение, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Освен това, според съда има опасност двамата да се укрият или извършат друго престъпление.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА