Last news in Fakti

9 Август, 2016 14:11 1 687 0

Шест месеца затвор получи пиян шофьор

  • пиян-
  • шофьор-
  • шест месеца-
  • затвор
Шест месеца затвор получи пиян шофьор - 1

Шест месеца затвор при “строг” режим получи шофьор, карал пиян, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Районен съд - Стара Загора е признал за виновен Панайот Ж. и му е наложил е наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален „строг“ режим.

На 17 март 2016 г. г. Панайот Ж. консумирал алкохол. Въпреки нетрезвото си състояние той привел в движение лек автомобил, марка Ford Escort и го управлявал по улиците в с. Бъдеще, общ. Стара Загора. Панайот Ж. изгубил контрол над управлението на автомобила и катастрофирал, като се ударил в масивна ограда на недвижим имот в селото. На място пристигнали екипи на ЦСМП – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора.  При извършената проверка  било установено, че Панайот Ж. е в нетрезво състояние (от него се излъчвала миризма на алкохол, говорът и движенията му били затруднени). Панайот Ж. бил отведен в ЦСМП – гр. Стара Загора, където му била взета кръв за изследване. При назначената в хода на досъдебното производство химическа експертиза било установено, че в кръвта на Панайот Ж. се е съдържал алкохол в концентрация на 2,67 промила.

Панайот Ж. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2013 г. Панайот Ж. е бил осъден на наказание „лишаване от свобода“  за срок от 10 месеца, чието изтърпяване е било отложено за срок от три години, отново за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

В отделно производство от същата дата на основание чл.68 ал.1 от Наказателния кодекс, било приведено в изпълнение и наложеното наказание на Панайот Ж. по друго дело по описа на Районен съд - Стара Загора в размер на 10 месеца „лишаване от свобода“, които Панайот Ж. трябва да изтърпи отделно от одобреното със споразумение наказание. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА