Last news in Fakti

9 Август, 2016 14:12 1 471 0

Доживотна присъда за касапина от Глазгоу

  • глазгоу-
  • касапинът-
  • присъда

Танвер Ахмед уби магазинер през март

Мъжът, намушкал магазинер в Глазгоу, получи доживотна присъда, съобщи Би Би Си.

32-годишният Танвер Ахмед от Брадфорд намушка 40-годишният Асад Шах пред неговия магазин в Глазгоу през март. Той заяви, че го е направил, защото жертвата публикувала видео в интернет, в което твърди, че е пророк.

Според Ахмед подобни твърдения са „обида към исляма“. Той е част от сектата Ахмадия, която е малцинствена група сред сюнитите. Пред съда Ахмед се призна за виновен по обвинение за „религиозно продиктувано убийство“.

Неговото семейство се е преместило от Пакистан в Шотландия през 1990 г. Той е баща на три деца. Ахмед ще лежи минимум 27 години.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА