Last news in Fakti

10 Август, 2016 20:07 1 214 0

12 години затвор за британски свещеник злоупотребявал с деца

  • свещеник-
  • католически свещеник-
  • великобритания-
  • блудство-
  • сексуално малтретиране-
  • деца

Филип Темпъл се призна за виновен по 20 обвинения

12 години затвор за британски свещеник злоупотребявал с деца - 1
Снимка Архив АП/БТА

Британски католически свещеник ще излежава 12 годишна присъда в затвора, след като бе признат за виновен по делото за сексуален тормоз над 13 деца, съобщи в. "Гардиън".

66-годишният Филип Темпъл бе осъден от съда в Улидж, Лондон след като се призна за виновен по 20 обвинения в сексуално насилие през април и по още седем обвинения тази седмица.

Темпъл, който е бивш служител в дом за изоставени деца, два пъти е заставал пред съда в края на 90-те години. Тогава обаче журито не стигнало до решение и той бил оправдан.

Преди да прочете присъдата в сряда, съдията по делото се извини на една от жертвите на Темпъл, заявявайки че "нямаше справедливост, когато се проведе първото дело."

Темпъл е изнасилвал момчета и едно момиче, по време на работата му за общинския съвет в Уондсуърт и в Ламбет през 1970. Той става свещеник през 1988 г. и дори тогава продължава да се възползва от деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА